Thursday, 25 April, 2024

Δενδροκαλλιεργητές ΤΚ Δάφνης: Να εφαρμοστεί ο Κανονισμός για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το μεγάλο πρόβλημα που βιώνουν οι δενδροκαλλιεργητές της Τοπικής Κοινότητας Δάφνης

όσον αφορά τις ζημιές που έχει υποστεί η παραγωγή μας από τις ακραίες και καταστροφικές βροχές του τριημέρου 9-10-11 Ιουνίου, αλλά και τις πρόσφατες 8 και 9 Ιουλίου 2022.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε ολοκληρωτική καταστροφή στην παραγωγή μας που ήταν στο στάδιο της ωρίμανσης και της συγκομιδής σε ροδάκινα, νεκταρίνια και βερίκοκα.
Ζητούμε να εφαρμοστεί ο Κανονισμός και να αποζημιωθούμε από τον ΕΛΓΑ. Δεν θέλουμε να αποζημιωθούμε από Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις και κανένα άλλο πρόγραμμα. Έχουμε κακή εμπειρία από το παρελθόν.
Η ζημιά και η καταστροφή που έχουμε υποστεί είναι τεράστια και ζητούμε να βγει άμεσα αναγγελία των ζημιών και να έρθουν οι γεωπόνοι στα κτήματα μας για να κάνουν εκτιμήσεις. Φυσικά να έχουμε γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις.
Οι κάτοικοι του χωριού μας, που είναι όλοι δενδροκαλλιεργητές βρίσκονται σε απόγνωση με αυτά που κυκλοφορούν. Αν είναι δυνατόν να μην αποζημιώνεται η ζημιά από τη βροχή, που είναι καταφανέστατα η αιτία της καταστροφής μας.
ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΔΑΦΝΗΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου