Saturday, 20 April, 2024

Διαμαρτυρία αγροτών της Σκύδρας στα γραφεία του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη

Συμβολική κατάληψη μισής ώρας πραγματοποίησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι στην είσοδο του περιφερειακού υποκαταστήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ αυτών και αγρότες από το νομό της Πέλλας και ιδιαίτερα αυτοί της περιοχής της Σκύδρας.

OGA1

OGA2
Το μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι: «Είναι αδύνατον να πληρωθούν όλα αυτά τα λεφτά που μας ζητούν. Ας μας αφήσουν επιτέλους να δουλέψουμε στα χωράφια μας και να κρατήσουμε δυνατό τον πρωτογενή τομέα, που όπως υποστηρίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αποτελεί έναν από τους δύο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, μαζί με τον τουρισμό, της ελληνικής οικονομίας», σημειώνονατς επίσης πως: «Αντί να αυξάνουν τις ασφαλιστικές μας εισφορές στον ΟΓΑ, ας φροντίσουν καλύτερα να προχωρήσουν σε εκκαθάριση του μητρώου του, αφού από τους 1.250.000 ασφαλιζόμενους, μόνο οι 250.000 είναι αγρότες».
Όλοι οι αγρότες τόνισαν πως αν τελικά ψηφιστούν τα μέτρα που προωθούνται για το ασφαλιστικό και φορολογικό οδηγούνται σε έξοδο από τον κλάδο, γεγονός που θα σημάνει και την ερήμωση της υπαίθρου.
Υπενθυμίζεται ότι η Πρωτοβουλία Αγροτών, αριθμεί 62 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα και αντίστοιχες κινητοποιήσεις γίνονται έξω από τα περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ σε Κοζάνη, Γιάννενα, Λάρισα, Λαμία, Πάτρα, Τρίπολη και Ηράκλειο.
Επιπλέον αύριο έχει προγραμματιστεί ανοιχτή συγκέντρωση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η μορφή κινητοποιήσεών τους.

Διαμαρτυρία αγροτών της Σκύδρας στα γραφεία του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου