Friday, 29 March, 2024

Διονύσης Σταμενίτης: «Ολοκληρώνεται η διαδικασία για την καταβολή του 35% των αποζημιώσεων»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Δ. Σταμενίτης με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Αν. Λυκουρέντζο

ενημερώθηκε ότι συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, επικυρώνοντας την αλλαγή του προϋπολογισμού του Οργανισμού. Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για την καταβολή του υπολειπόμενου 35% των αποζημιώσεων για τις ζημιές του 2019.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως απόρροια της απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη για τη μεταφορά 35 εκ. ευρώ στον ΕΛΓΑ προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση του Οργανισμού αλλά και να επιστρέψει στην κανονικότητα το καθεστώς πληρωμών, το οποίο όπως είναι γνωστό είχε μεταβληθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την καθιέρωση της τμηματικής καταβολής των αποζημιώσεων (70%, 20% και 10%).

Σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ μετά και την απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού απομένουν οι τεχνικές λεπτομέρειες ώστε να πραγματοποιηθεί η πληρωμή, η οποία υπολογίζεται στις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Σχετικά με το ζήτημα, το οποίο από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί στενά, ο Βουλευτής κ. Σταμενίτης δήλωσε: «Έχω τονίσει επανειλημμένως ότι δε συνιστά λόγο πανηγυρισμών η καταβολή του 35% των αποζημιώσεων της προηγούμενης χρονιάς, το καλοκαίρι της επόμενης. Ωστόσο όλη η διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης πρωτίστως της απόφασης του Πρωθυπουργού να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός, αποτελεί την αρχή της επιστροφής στην κανονικότητα. Στόχος είναι οι παραγωγοί να πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους, και όχι τμηματικά έναν χρόνο αργότερα».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου