Friday, 29 March, 2024

Διονύσης Σταμενίτης: «Προχωράει το θέμα των αποζημιώσεων στα σπαράγγια»

Επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε το μεσημέρι της Τρίτης (26.05.2020) ο Βουλευτής Πέλλας

της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης για μια σειρά από ζητήματα, τα οποία έχει θέσει ήδη στον Υπουργό και αφορούν τους παραγωγούς του Νομού Πέλλας.

Μέσα σε αυτά και το ζήτημα των αποζημιώσεων των σπαραγγιών, μια καλλιέργεια, η οποία βρισκόταν στο στάδιο της συγκομιδής κατά τη διάρκεια της επιβολής των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για την προστασία της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση της νόσου COVID19.  Η αδυναμία εύρεσης εργατικού δυναμικού για τη συγκομιδή, η αναστολή λειτουργίας των λαχαναγορών και των markets του εξωτερικού και η περιορισμένη ζήτηση κατά την περίοδο εκείνη, σε συνδυασμό με τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα με τις συνεχείς βροχοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες του Μαρτίου, προκάλεσαν σοβαρές απώλειες στην καλλιέργεια. Ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι η ηγεσία του Υπουργείου, αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα, αποφάσισε να προχωρήσει στην αποζημίωση των παραγωγών σπαραγγιού προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες που παρατηρήθηκαν στην καλλιέργεια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι σχετικές αποφάσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο ενώ το συνολικό ποσό που πρόκειται να δοθεί για το σπαράγγι υπολογίζεται περίπου στα 3 εκ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σχετικά με το ζήτημα ο Βουλευτής έχει καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 3 Απριλίου 2020 (σχετικό δελτίο τύπου:  https://stamenitis.gr/katabolh-ameswn-enisxysewn/ )

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου