Friday, 29 March, 2024

Διονύσης Σταμενίτης: Προχωρούν αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους, οπωροκηπευτικά και σπαράγγια

Στα πλαίσια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση

και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα, το οποίο εισηγήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης, ο Υπουργός Μ. Βορίδης επιβεβαίωσε ότι προχωράει το ζήτημα των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους, στους παραγωγούς οπωροκηπευτικών και στους παραγωγούς σπαραγγιών.
Επιπρόσθετα, ο Υπουργός κατανοεί ότι υπάρχει μια σχετική καθυστέρηση, όμως τόνισε ότι αυτό συμβαίνει ώστε να μην υπάρξουν αδικίες και να αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί που επλήγησαν από τις επιπτώσεις του κορονοϊού.
Υπενθυμίζεται ότι για όλα τα παραπάνω ζητήματα ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης έχει καταθέσει αιτήματα από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊου, επισημαίνοντας εγκαίρως τις απώλειες που υπήρξαν σε παραγωγές του Νομού Πέλλας.
Με κοινοβουλευτική του ερώτηση στις 03.04.2020 είχε θίξει το ζήτημα αποζημιώσεων, περιγράφοντας τις απώλειες και τα προβλήματα που είχαν εντοπιστεί στις εν λόγω παραγωγές.
Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου αλλά και το κείμενο της ερώτησης: https://stamenitis.gr/katabolh-ameswn-enisxysewn/
Αναφορικά με το θέμα των αποζημιώσεων στο σπαράγγι ο Βουλευτής είχε ενημερώσει τους παραγωγούς με προηγούμενο δελτίο τύπου του στις 26 Μαΐου (https://stamenitis.gr/sparagia/).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου