Friday, 19 April, 2024

Δ. Σταμενίτης: Αναζητείται η καλύτερη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μηλοκαλλιεργητές

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά είχε σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου 2022, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η καλλιέργεια μήλου, εξαιτίας της χαμηλής διάθεσης του προϊόντος.

Όπως σημείωσε ο Βουλευτής, η χαμηλή διάθεση του προϊόντος, τα προβλήματα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και ο περιορισμός των εξαγωγών στην Αίγυπτο λόγω των οικονομικών ζητημάτων της τελευταίας, έχουν δημιουργήσει ασφυκτική πίεση στο προϊόν.  Ενώ πρόσθεσε ότι, οι πολύ χαμηλές τιμές που προσφέρονται από τους εμπόρους δεν επαρκούν ούτε να καλύψουν το αυξημένο για φέτος κόστος παραγωγής. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους μηλοκαλλιεργητές του Νομού Πέλλας (περιοχή Βεγορίτιδας κ.α.).

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι ήδη εξετάζεται η καλύτερη λύση στο πρόβλημα και σύντομα, μετά από τις απαιτούμενες διεργασίες από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων, μιας χρονιάς που δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την καλλιέργεια. Αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση ο Βουλευτής Πέλλας της ΝΔ κ. Σταμενίτης Διονύσης τόνισε ότι: «Όπως και στην περίπτωση του παγετού της Άνοιξης του 2021, και στην αντιμετώπιση των ζημιών στο προανθικό, που παρόλα τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις, δόθηκε λύση, έτσι και στην περίπτωση των παραγωγών μήλου η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ θα αναζητήσουν την καλύτερη λύση προκειμένου να στηρίξουν τους παραγωγούς μας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου