Thursday, 28 March, 2024

Δ. Σταμενίτης: «Πρόθεση του ΕΛΓΑ για προκαταβολές στο κεράσι τέλος Οκτωβρίου»

Επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδ. Λυκούρεντζο είχε σήμερα 15 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης

σχετικά με τις πληρωμές των προκαταβολών σε καλλιέργειες που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς του 2021.
Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ το Βουλευτή, έχει ολοκληρωθεί το εκτιμητικό έργο για τα κεράσια, βάσει του οποίου θα δοθούν οι προκαταβολές. Συγκεκριμένα, η πληρωμή των προκαταβολών στα κεράσια σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι τα παραπάνω αφορούν τις καλλιέργειες κερασιού, των οποίων οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.
Σχετικά με το ζήτημα των αγροκτημάτων που δηλώθηκαν, ως παραγωγικά, για πρώτη φορά το 2021, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ τόνισε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού ώστε όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες να ολοκληρωθούν άμεσα, προκειμένου μέχρι τέλος Οκτωβρίου να δοθούν οι προκαταβολές. Σε αντίθετη περίπτωση, οι αποζημιώσεις για τα εν λόγω αγροκτήματα θα καταβληθούν στο σύνολο τους με την έκδοση των πορισμάτων και την εκκαθάριση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου