Thursday, 28 March, 2024

Δ. Σταμενίτης: Ψηφίζεται η τροπολογία για την καταβολή προκαταβολών στους πληγέντες παραγωγούς

Κατατέθηκε σήμερα (28.09.2022) και ψηφίζεται αύριο (29.09.2022) η τροπολογία του ΥΠΑΑΤ  που προβλέπει καταβολή προκαταβολής στους ζημιωθέντες

παραγωγούς λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων του Ιουνίου. Μεταξύ των Νομών που προβλέπονται στην τροπολογία είναι και ο Νομός Πέλλας, σε Τοπικές Κοινότητες του οποίου (Άθυρα, Δυτικό, Ραχώνα) εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα στις 23 Ιουνίου 2022, με αποτέλεσμα να προκληθούν ολοκληρωτικές καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες.

Σύμφωνα με την τροπολογία, ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.ΓΑ), με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, έως 31η Δεκεμβρίου 2022, δύναται να χορηγεί στους δικαιούχους προκαταβολή έναντι αποζημίωσης και να καθορίζει προκαταβολής διαφορετικό, ανά ζημιογόνο αίτιο ανά προϊόν ανά γεωγραφική ζώνη.

Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Με τη σημερινή κατάθεση της τροπολογίας, που ανοίγει τον δρόμο για την καταβολή των προκαταβολών στους πληγέντες παραγωγούς των Αθύρων, Δυτικού και Ραχώνας, υλοποιείται ακόμα μια δέσμευση μας προς τους αγρότες μας. Συνεχίζουμε με συνέπεια λόγων και έργων με κεντρικό στόχο να βρισκόμαστε δίπλα στα προβλήματα τόσο του αγροτικού κόσμου όσο και όλων των πολιτών χωρίς εξαιρέσεις».

Εδώ η προηγούμενη ανακοίνωση σχετικά με την τροπολογία

Έρχεται τροπολογία για την καταβολή προκαταβολών στους πληγέντες παραγωγούς σε Άθυρα, Δυτικό και Ραχώνα

Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ενέργειες του Βουλευτή αναφορικά με το θέμα:

Στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου