Friday, 19 April, 2024

Εκτός πραγματικότητας η Γεροβασίλη «Δεν βλέπει» μεγάλες αντιδράσεις από τον αγροτικό κόσμο

«Και εδώ έχουμε μία λύση η οποία δεν είναι αυτό το οποίο ακούγεται και περιγράφεται με τρομοκρατία», τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον realfm 97,8 η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στο αγροτικό.

Οι λύσεις που προτάσσει η κυβέρνηση στο ζήτημα των αγροτών, δεν είναι αυτές που περιγράφονται, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Πρόσθεσε ότι «δεν βλέπει» μεγάλες αντιδράσεις από τον αγροτικό κόσμο.
Συγκεκριμένα αναφορικά με τις αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου στον σχεδιασμό της κυβέρνησης η Ολγα Γεροβασίλη ανέφερε: «Εγώ δεν βλέπω μεγάλες αντιδράσεις, πρώτον. Και δεύτερον ας το συζητήσουμε λίγο καλύτερα αυτό. Και εδώ έχουμε μία λύση η οποία δεν είναι αυτό το οποίο ακούγεται και περιγράφεται με τρομοκρατία. Εχουμε πραγματικά μία αύξηση των εισφορών των αγροτών, όμως με ποιον τρόπο έρχεται αυτό». Και σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος: «Πρώτον έρχεται σταδιακά μέχρι το 2020 που θα φτάσει στο 20%, όσο δηλαδή συνεισφέρουν για το ασφαλιστικό σύστημα όλοι. Και για τους αγρότες υπάρχει και κάτι ευνοϊκότερο. Δηλαδή, ενώ η βάση που ξεκινούν οι εισφορές σε όλους είναι περίπου τα 580 ευρώ, στους αγρότες με δεδομένο ότι υπάρχουν χαμηλότερα εισοδήματα υπολογίζεται στο 80% αυτού, δηλαδή στα 468 ευρώ περίπου. Επομένως στους αγρότες έχουμε χαμηλότερη βάση υπολογισμού της ελάχιστης εισφοράς απ’ ότι στους υπόλοιπους ασφαλισμένους. Και υπάρχει και η μεταβατικότητα, μέχρι το 2020, για να συμβεί αυτό.
«Θα σας θυμίσω ότι θα γίνει και το εξής σημαντικό βήμα που είναι ο διαχωρισμός του κατ’ επάγγελμα αγρότη, το οποίο νομίζω ότι είναι αίτημα γενικότερο προκειμένου να αποκατασταθεί μία ισορροπία και μία δικαιοσύνη. Και ο τρόπος όλος αυτός εξασφαλίζει την προστασία των φτωχότερων αγροτών, δεν είναι το ίδιο ένας αγρότης στην περιοχή μου, στα Τζουμέρκα, στο βουνό με έναν μεγαλοκτηματία σε μία μεγάλη αγροτική πεδινή περιοχή. Και σ’ αυτό οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι και να το δούμε διαφορετικά. Και έτσι θα συμβεί. Θα ήθελα να πω ότι δεν υπάρχει κανείς λόγος να φοβούνται οι αγρότες».

 Εκτός πραγματικότητας η Γεροβασίλη «Δεν βλέπει» μεγάλες αντιδράσεις από τον αγροτικό κόσμο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου