Tuesday, 23 April, 2024

Εκτός προκαταβολής εξισωτικής 2015 έμειναν όσοι βρίσκονται σε έλεγχο

Διαστάσεις χιονοστιβάδας τείνει να λάβει το φαινόμενο με τους απλήρωτους παραγωγούς, καθώς καθημερινά όλες τις προηγούμενες ημέρες, έφτασαν στην εφημερίδα Agrenda εκατοντάδες καταγγελίες, ότι αρκετές κατηγορίες δικαιούχων έμειναν απέξω.

Σε έλεγχο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ βρίσκονται 22.000 παραγωγοί, που δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν ένσταση.Σε έλεγχο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ βρίσκονται 22.000 παραγωγοί, που δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν ένσταση.
Όπως μάλιστα κατήγγειλε κτηνοτρόφος από το νομό Θεσσαλονίκης, που έψαξε ενδελεχώς το ζήτημα της απόρριψής της από τη φουρνιά πληρωμών για την προκαταβολή της εξισωτικής του 2015 «διαπιστώνω μετά από ένα κύκλο τηλεφωνημάτων και επαφών με τον ΟΠΕΚΕΠΕ κι άλλους συναδέλφους ότι όσοι κτηνοτρόφοι ήταν σε έλεγχο δεν πήραν εξισωτική, ούτε αποζημιώσεις για ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. Είναι δεσμευμένα τα χρήματά τους, τους είπαν, και δεν ξέρουν αν και πότε θα πληρωθούν».
Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα προσθέτει η ίδια, για τις παλιές εξισωτικές του 2013 και του 2014 οι ίδιοι δικαιούχοι πήραν μόνο ένα μικρό ποσό.
Την ίδια ώρα όπως καταγγέλλει η ίδια συνεχίζοντας: «ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ξέρει να μας απαντήσει, για ποιο λόγο δεν πήραμε όλα τα ποσά και μας παραπέμπουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μάλιστα, η απάντηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν να απευθυνθούν οι κτηνοτρόφοι στις τοπικές αρχές ή σε κάποιο βουλευτή (!). Ο οργανισμός είναι υπεύθυνος, τους λένε, αλλά αυτό δεν είναι υπεύθυνος, αλλά ανεύθυνος».

Εκτός προκαταβολής εξισωτικής 2015 έμειναν όσοι βρίσκονται σε έλεγχο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου