Thursday, 25 April, 2024

Ενημέρωση για Οργανώσεις και Ομάδες Παραγωγών με πρωτοβουλία της Θ. Τζάκρη στα Γιαννιτσά (Video)

Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις Οργανώσεις Παραγωγών και τις Ομάδες Παραγωγών

πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σάββατου 21 Ιανουαρίου, στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών με πρωτοβουλία της βουλευτή Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη.

ergatikotzakri

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλλά και μέλη της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών παρέστησαν για να ενημερωθούν για τις αλλαγές στο νέο θεσμικό πλαίσιο.

ergatikotzakriagrotes

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν από τον ομιλητή MSc. Γεωπόνο – Εκπρόσωπο της Εταιρίας υποστήριξης αγροτοπεριβαλλοντικού χώρου Ευστάθιο Βακουφάρη αναλυτικά τα δικαιολογητικά, τα κριτήρια για τις ομάδες παραγωγών, καθώς επίσης και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μελών, το δικαίωμα ψήφου της Γενικής Συνέλευσης κ.λπ.

agrotessinetaismoi

kalfastzakri

Ο κ. Βακουφάρης ανέλυσε το νέο θεσμό της αναγνωρισμένης ομάδας παραγωγών και την εξειδίκευση σε προϊόντα, όπως και τα μειωμένα κριτήρια όσον αφορά τον αριθμό μελών (5 για την ζωική και 10 για τη φυτική παραγωγή, σε σχέση με τον νόμο 4384/2016 των Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπου απαιτούνται 20 άτομα) και την αποσύνδεσή τους από την αξία ή την ποσότητα παραγωγής.

agrotes

Η κ. Τζάκρη, από την πλευρά της, στην εισήγησή της τόνισε ότι: «Ο αγρότης δεν μπορεί να σταθεί μόνος του στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, ο συνεργατισμός και η συμμετοχή στις ομάδες παραγωγών είναι το κλειδί για την επιτυχή συνέχεια του κλάδου και η Πέλλα πρέπει να μη χάσει το τρένο για άλλη μία φορά, αλλά να είναι στην πρώτη γραμμή, ώστε να επιδοτηθεί και αυτών των δράσεων» ενώ μίλησε για τις αλλαγές στο φορολογικό – ασφαλιστικό.

tzakri1

Χ.Π.

Ενημερωτική εκδήλωση για τις Οργανώσεις και τις Ομάδες Παραγωγών με πρωτοβουλία της Θ. Τζάκρη στα Γιαννιτσά

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου