Tuesday, 23 April, 2024

Ενημέρωση νέων αγροτών στην Έδεσσα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Έδεσσα, η επιστημονική ημερίδα, που αφορούσε την ενημέρωση των αγροτών της περιοχής, σε θέματα αναπτυξιακού περιεχομένου της γεωργίας.

Η διοργάνωση της ημερίδας ήταν μία συνεργασία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής (εδρεύει στην Θεσσαλονίκη) και του Δήμου Έδεσσας, που έχει να κάνει με το αντίστοιχο μνημόνιο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές, προκειμένου να υπάρχει άρτια και υπεύθυνη ενημέρωση προς τον αγροτικό κόσμο της περιοχής. Η εκδήλωση, θεωρείται πετυχημένη, όχι από πλευράς προσέλευσης κόσμου (που υπήρχε) αλλά από πλευράς προσέλευσης νέων αγροτών.

Γεγονός που δείχνει ότι οι νέοι αγρότες της περιοχής, θέλουν να περάσουν από τις παραδοσιακές καλλιέργειες σε αυτές που γίνονται σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν και τις εξελίξεις που σημειώνονται στον αγροτικό τομέα. Στόχος του Δήμου Έδεσσας, είναι να ενισχύσει αυτή την πλευρά, προκειμένου η περιοχή να αναπτυχθεί γεωργικά και να ενισχυθεί το αγροτικό εισόδημα.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας Αλέξης Πασχάλης (ανέλαβε την όλη διοργάνωση) και ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ενώ παρέστησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί νέοι αγρότες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου