Tuesday, 23 April, 2024

Ενημερωτική εκδήλωση για επιδοτούμενα αγροτικά προγράμματα και ΟΣΔΕ 2016 στη Σκύδρα (βίντεο)

Ενημερωτική εκδήλωση για επιδοτούμενα αγροτικά προγράμματα και ΟΣΔΕ 2016 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 9 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Σκύδρας υπό την αιγίδα της ΓΕΣΠΟΒ

Η ΓΕΣΠΟΒ φέτος θα αναλάβει τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2016 με έμπειρα στελέχη και σε ανταγωνιστικές τιμές. Από τη Δευτέρα όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της ΓΕΣΠΟΒ  και στο τηλ. 2381081270 και να καταθέτουν το εκκαθαριστικό τους για την έναρξη της αίτησης καθώς η διαδικασία φέτος θα διαρκέσει  μέχρι 16.05.2016.

Οι ομιλητές, Καλλιόπη Λούσπα Γεωπόνος Msc- Σύμβουλος, παρουσίασε όλα τα προγράμματα του ΠΑΑ 2015-20020 που αναμένονται να τρέξουν από τον Σεπτέμβριο του 2016 και μετά και συγκεκριμένα ανέλυσε το Μέτρο 4 που αφορά τα Σχέδια Βελτίωσης και τη Μεταποίηση, το Μέτρο 6 με τα υπομέτρα του που αφορά την εγκατάσταση Νέων Αγροτών καθώς επίσης και για επιδότηση σε μη βιώσιμες γεωργικές εκμεταλλεύσεις, αλλά και για επιδοτήσεις σε αγροτικές περιοχές, με μη γεωργική δραστηριότητα. Τέλος παρουσίασε το Μέτρο 9 Σύσταση Οργάνωσης και Ομάδας παραγωγών και έκλεισε με τα επιχειρησιακά προγράμματα.

Σημαντική επισήμανση ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται η προδημοσίευση του προγράμματος των Νέων Αγροτών καθώς όσοι θέλουν να ενταχθούν φέτος στο Μέτρο θα πρέπει  να κάνουν δήλωση ΟΣΔΕ 2016.

Έπειτα μίλησε ο Γεωπόνος Α.Σ. Πύργων, καθηγητής ΤΕΙ Φλώρινας, Γεώργιος Σιδηρόπουλος ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τι είναι Ομάδα Παραγωγών, την αναγκαιότητα της , τα οφέλη και οι υποχρεώσεις που προκύπτουν στα μέλη μιας Ο.Π., ποσά επιδότησης, δράσεις που επιδοτούνται με αποτέλεσμα να πετυχαίνουμε τη μείωση του λειτουργικού κόστους παραγωγής του προϊόντος. Έκανε ακόμη λόγο για κάποιες προτάσεις που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τον μέλλον του  Έλληνα αγρότη για να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του.

Την εκδήλωση έκλεισε η Γεωπόνος Msc  Euroagro A.Ε. Χριστίνα Χηνάκη, η οποία μίλησε για τη σημασία και τη σημαντικότητα της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ),επεσήμανε τις αλλαγές  για φέτος και  τις ημερομηνίες οι οποίες έχουν ανακοινωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Επίσης, έγινε  μία σύντομη παρουσίαση της νέας ΚΑΠ (βασική και πράσινη ενίσχυση,  περιφερειοποίηση, συνδεδεμένες ενισχύσεις, καθεστώς μικροκαλλιεργητών) και της διαδικασίας μεταβίβασης δικαιωμάτων . Τέλος, τόνισε τα σημεία που θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι παραγωγοί κατά τη δήλωσή τους για την αποφυγή λαθών και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά, την απαίτηση δήλωσης ΟΣΔΕ για τους εν δύναμη ενδιαφερόμενους Νέους Αγρότες και την ενεργοποίηση των παραγωγών για την προσκόμιση του εκκαθαριστικού τους για την έναρξη αίτησης, λόγω του μικρού  χρονικού  διαστήματος  υποβολής αιτήσεων ΟΣΔΕ.

Ενημερωτική εκδήλωση για επιδοτούμενα αγροτικά προγράμματα και ΟΣΔΕ 2016 στη Σκύδρα (βίντεο)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου