Thursday, 25 April, 2024

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην ενεργοποίηση προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ

«Με μεγάλη αυταρέσκεια ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι έως το τέλος του χρόνου θα προκριθούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 1,5 δισ ευρώ», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι η πραγματικότητα είναι ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου καθυστερεί 2 χρόνια να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες προκήρυξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 ύψους 6 δις, το οποίο βρήκε έτοιμο και δεν μας λέει πόσα από το 1,5 δισ ευρώ αποτελούν ήδη ανειλημμένες υποχρεώσεις από το προηγούμενο πρόγραμμα που δεν μπόρεσε να πληρώσει οδηγώντας παραγωγούς και επιχειρήσεις σε οικονομικό αδιέξοδο.

Και συμπληρώνει: 2 χρόνια οι αγρότες πρέπει να περιμένουν τα Σχέδια Βελτίωσης και το μέτρο της Βιολογικής Γεωργίας-Κτηνοτροφία για να εκσυγχρονίσουν τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και την παραγωγή τους. 2 χρόνια περιμένουν τον κύριο Υπουργό να προωθήσει τα Μέτρα του ΠΑΑ όλοι όσοι θέλουν να επενδύσουν στη μεταποίηση της αγροτικής παραγωγής, να παράγουν και να εξάγουν ποιοτικά προϊόντα,. 2 χρόνια οι νέοι σε όλη τη χώρα περιμένουν το πρόγραμμα Νέων Αγροτών για να ξεκινήσουν να παράγουν, να ξεκινήσουν τη ζωή τους.

Κλείνοντας αναφέρει: «Την ώρα που έχει καταστήσει τους αγρότες στόχους πρωτόγνωρης και αβάσταχτης φορολογικής και εισφοεπιδρομής , η Κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου διώχνει τους Έλληνες από τη γη, καθιστώντας ασύμφορες τις επενδύσεις στην αγροτική οικονομία. Αλήθεια πόσα ακόμη χρόνο χρειάζεται η κυβέρνηση για να καταβληθεί το πρώτο ευρώ του προγράμματος από νέες εντάξεις στους αγρότες. Αυτή η Κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να προωθήσει τα αυτονόητα και το βιώνουν καθημερινά και οι αγρότες».

Agronews

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην ενεργοποίηση προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου