Thursday, 28 March, 2024

Επιστολή Τζαμτζή στον Βορίδη για αποζημίωση των παραγωγών κηπευτικών που επλήγησαν από τον COVID-19

Την αποζημίωση των παραγωγών κηπευτικών που δεν μπόρεσαν να διοχετεύσουν την παραγωγή τους στις αγορές, λόγω των επιπτώσεων

της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, ζήτησε με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αιτείται την αποζημίωση που συνδέονται με τη βιωσιμότητα της αγροτικής οικονομίας της Πέλλας, αλλά και την επιβίωση της τοπικής αγοράς η οποία βασίζεται στα αγροτικά εισοδήματα. Ακολουθεί απόσπασμα από την επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Η πανδημία του κορονοϊού είχε ολέθριες συνέπειες στην διάθεση των κηπευτικών προϊόντων των παραγωγών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας καθώς σε μεγάλα διαστήματα της ανοιξιάτικης και της καλοκαιρινής περιόδου, πετάχθηκαν μεγάλες ποσότητες κηπευτικών λόγω της αδυναμίας απορρόφησής τους από την αγορά. Το καταστροφικό οικονομικό αποτέλεσμα έχει οδηγήσει τους παραγωγούς σε απόγνωση, καθώς αδυνατούν να συνεχίσουν την καλλιέργεια κηπευτικών και αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικής επιβίωσης. Με βάση τα προηγούμενα, θεωρούμε ότι με βάση τα στοιχεία στρεμμάτων και παραγωγής που σας διαβιβάζουμε θα πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση και να ενισχυθούν οικονομικά οι παραγωγοί ώστε να μην διακοπεί ο κύκλος παραγωγής κηπευτικών, γεγονός που θα δημιουργήσει νέα προβλήματα και ελλείψεις προϊόντων στην αγορά.

Με εκτίμηση, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου