Wednesday, 24 April, 2024

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο «Ενότητα» – μπλόκο Γυψοχωρίου

Αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στα μπλόκα στις 23 Γενάρη απευθύνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος «Ενότητα» – μπλόκο Γυψοχωρίου

στην Πέλλα τονίζοντας ότι από αυτόν τον αγώνα επιβίωσης δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Η κυβέρνηση έχει σχέδιο να εμποδίσει τον πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων, με εξαγγελίες τώρα, που κλιμακώνουμε τον αγώνα.

Κάποιες, που  αφορούν  χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες, δεν τα χαρίζει, όπως η καταβολή επιδοτήσεων/ενισχύσεων. Άλλες είναι ψίχουλα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, και άλλες είναι προς όφελος τραπεζιτών-βιομηχάνων, όπως η “Κάρτα Αγρότη”. Στόχο έχουν να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα των πόλεων, με την άποψη ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν έχουν λόγο να γίνουν, αφού δήθεν η κυβέρνηση δίνει λύσεις.

Χρησιμοποιούν το ψέμα και την ίδια ώρα καλούν σε “διάλογο”, όχι για το τι θα κερδίσουμε, αλλά για το πόσα ακόμα θα χάσουμε. Εμείς δεν πρόκειται να πάμε σε “διάλογο” που δε θα γίνει για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων διεκδικήσεων που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων που έχουμε καθορίσει και για τα οποία βγαίνουμε στους δρόμους. Ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης. Με το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλουμε δεν ζητάμε πολλά, αλλά τα αναγκαία για να μπορέσουμε να ασχολούμαστε με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, να ζουν οι οικογένειές μας υποφερτά. Και τέλος τονίζουμε, ότι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα έχει την εμπειρία, ας μην ποντάρουν στον “κοινωνικό αυτοματισμό”, εμείς μαζί με τους συμμάχους μας θα σταθούμε όρθιοι απέναντι σε κάθε είδους τρικλοποδιά που θα προσπαθήσουν να μας βάλουν.

Σύνθημά μας, όλοι για έναν και ένας για όλους».

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο «Ενότητα» – μπλόκο Γυψοχωρίου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου