Friday, 19 April, 2024

Και τώρα πίσω στα μπλόκα!

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων πρόκειται να συγκαλέσει γενική συνέλευση των 68 μπλόκων που έχουν συμπαραταχθεί – και συμμετείχαν στα δύο ογκώδη συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

Την Παρασκευή και το Σάββατο – προκειμένου να αποφασίσουν την κλιμάκωση, και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποίησεών τους. Σύμφωνα με όσα επανέλαβε ο Βαγγέλης Μπούτας εκ μέρους της Συντονιστικής, ζητείται η απόσυρση των προωθούμενων σχεδιασμών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, όπως μεταξύ άλλων αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του αγροτικού ρεύματος και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
Την ίδια ώρα οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, περιμένουν το πράσινο φως από την κυβέρνηση για την έναρξη διαλόγου στη βάση των προτάσεων που από κοινού έχουν καταθέσει με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών και κάποιους από μπλόκα της Πέλλας και άλλων νομών.
Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Παναγιώτης Καλογιάνης:”Έχουμε στείλει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αιτημάτων, στο οποίο και ζητάμε απαντήσεις. Και τα αιτήματα αυτά καλύπτουν στο σύνολο του αγροτικού κόσμου”.
Από την άλλη πλευρά, σήμερα το βράδυ λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί σε όσους επιθυμούν να μελετήσουν και να υπογράψουν τις προτάσεις που πρόκειται να στείλει τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, η Πανελλήνια Συντοντιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων. “Εάν δεχθούν το πλαίσιο που βάζουμε εμείς για έναν εποικοδομητικό διάλογο, μόνον τότε θα πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”, αναφέρει το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Χρήστος Γκόντιας.
Οι αγρότες των υπόλοιπων μπλόκων αναχώρησαν από την Αθήνα και επιστρέφουν στα μπλόκα, όπου από τη Δευτέρα θα αρχίσουν οι συνελεύσεις προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, που όπως τονίζουν, προσανατολίζονται στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους οι οποίες θα έχουν και εναλλακτικές μορφές, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Μπλόκων. Όπως σημείωσε, τα αιτήματα υποστηρίζουν την ύπαρξη και επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Και τώρα πίσω στα μπλόκα!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου