Friday, 29 March, 2024

«Κανείς που μας αφανίζει σε χλωρό κλαρί», λένε οι αγρότες

«Τα μπλόκα θα στηθούν και δε θα αφήσουν σε χλωρό κλαρί τη σημερινή κυβέρνηση και όποια κυβέρνηση αφανίζει τους μικρομεσαίους αγρότες»

φώναξαν οι αγρότες το πρωί της Δευτέρας, έξω από τη δημοτική αγορά Καρδίτσας.

Στο συλλαλητήριο οι αγρότες κατέβασαν και αγροτικά μηχανήματα, με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλη Μπούτα, να δηλώνει ότι «δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τη σημερινή κυβέρνηση και όποια κυβέρνηση αφανίζει τους μικρομεσαίους αγρότες». Στο συλλαλητήριο αναρτήθηκαν πανό που ανέγραφαν τα αιτήματα των αγροτών και εξέφραζαν τη διάθεσή τους για ανατροπή των αντιαγροτικών πολιτικών, ενώ δεν έλειψαν και πλακάτ με το ιδίωμα της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι σε αυτό το νέο κύκλο κινητοποιήσεων πέραν των γνωστών αιτημάτων που έχουν να κάνουν κυρίως με το φορολογικό, προστίθενται τρία νέα αιτήματα που έχουν να κάνει με το ακατάσχετο του λογαριασμού καταθέσεων των αγροτών, με την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος λόγω των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγές, και με το περιβαλλοντικό τέλος για το αρδευτικό και υδρευτικό νερό.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποίησαν και οι αγρότες των Τρικάλων.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί συνέρευσαν με τρακτέρ και μηχανήματα στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Στη διάρκεια του συλλαλητηρίου οι αγρότες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους από τα μέτρα που ελήφθησαν και συνεχίζονται αν λαμβάνονται και τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα και στην εξαθλίωση. Το συλλαλητήριο άνοιξε με χαιρετισμούς από τους κ.κ. Αντώνη Ακρίβο, εκπρόσωπο του Συλλόγου Γάλακτος και Τροφίμων και Βαγγέλη Μπουρνάζο από το Σύλλογο Χοιροτρόφων.

Λίγο αργότερα το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η ΑΝΟΙΞΗ» Αποστόλης Θωμόπουλος, ο οποίος μεταξύ των άλλων στάθηκε στα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.

«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιώντας τα μέτρα του 3ου μνημονίου και αυτά που περιλαμβάνονται στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ 2015-2020 τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα μας. Μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση, στο ξεκλήρισμα. Συγκεντρώνουν την γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών, χωραφάδων και τσελιγκάδων», τόνισε ο κ. Θωμόπουλος. Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Τρικάλων.

Δεκάδες τρακτέρ στο κέντρο των Φαρσάλων

Σε συμβολικό, εν τω μεταξύ, αποκλεισμό του κέντρου των Φαρσάλων προχώρησαν οι αγρότες με δεκάδες τρακτέρ.

Kορνάροντας έφθασαν στην πλατεία Λαού και παρέμειναν εκεί για αρκετό διάστημα διακόπτοντας την κυκλοφορία. Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας χαρακτήρισε την κινητοποίηση ως «μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δε θα υποκύψουμε στην πολιτική της κυβέρνησης που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια έξω από την παραγωγή, αλλά και μήνυμα προς τους αγρότες πως μόνο μέσα από τους αγώνες μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις».

Σημειώνεται ότι στις 17 του μήνα, έχει προγραμματιστεί στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

agronews

«Κανείς που μας αφανίζει σε χλωρό κλαρί», λένε οι αγρότες

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου