Thursday, 25 April, 2024

Καταστροφή και για τα κεράσια στο Νέο Μυλότοπο από το χαλάζι

Ανυπολόγιστες οι ζημιές από χαλαζοπτώσεις στις δενδρώδεις καλλιέργιες στο Νομό Πέλλας, τις τελευταίες δύο εβδομάδες από το χαλάζι.
Σήμερα το απόγευμα δεν γλίτωσαν και οι κερασιές στις καλλιέργειες του Νέου Μυλοτόπου, καθώς η σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε σχεδόν ολοκληρωτικά τα δέντρα.


Μέσα σε λίγα λεπτά οι αγρότες είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και ούτε αυτή τη φορά το πολυδάπανο Σύστημα αντιχαλαζικής προστασίας του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) με τα αεροπλάνα προστάτευσε τους παραγωγούς της περιοχής. Ο ΕΛΓΑ από τη μεριά του «καμαρώνει» για το αποθεματικό, που δημιούργησε με το «χαράτσωμα» με μεγάλα στρεμματικά ασφάλιστρα και των αγροτών της περιοχής, όπως μάλιστα σημειώνεται και σε ερώτηση βουλευτών τις προηγούμενες ημέρες.

Οι αγρότες των περιοχών που επλήγησαν, βρίσκονται αντιμέτωποι για πολλοστή φορά με τα στοιχεία της φύσης, με πολλές ζημιές να καταγράφονται κάθε χρόνο στις σοδειές τους, χωρίς την πλήρη κάλυψη τους από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς από όλα τα ζημιογόνα αίτια. Χαμένοι κόποι, θυσίες, χρήμα, για να περιμένουν αν και πότε – και με τι ποσά; θα αποζημιωθούν;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου