Wednesday, 24 April, 2024

Κατεβάζει διακόπτες η ΔΕΗ στις πομόνες, απαιτώντας το τσεκ

«Θηλιά στο λαιµό» για την πλειονότητα των παραγωγών που διατηρούν γεωτρήσεις για την άρδευση των εκµεταλλεύσεών τους

έχουν εξελιχθεί και στη Βόρεια Ελλάδα, οι οφειλές για το αγροτικό ρεύµα, καθώς η ∆ΕΗ -τουλάχιστον µέχρι και που βγήκε η ανακοίνωση για παράταση έως 31 ∆εκεµβρίου- έχει σκληρύνει τη στάση της σε ό,τι αφορά τους διακανονισµούς, και κατέβαζε µε ευκολία τους διακόπτες της ηλεκτροδότησης.
Σαν να µην έφτανε αυτό, στην ανακοίνωσή του ΥπΑΑΤ περί «δεύτερης ευκαιρίας», αναφέρει επί λέξη ότι «η καταβολή της πρώτης δόσης θα µπορεί να γίνει από την 1η Νοεµβρίου ώστε οι αγρότες να έχουν εισπράξει εν τω µεταξύ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ την προκαταβολή για τις ενισχύσεις», που φέρνει συνειρµούς για κατασχέσεις.
«Μακάρι να πρόκειται πράγµατι για µια δεύτερη ευκαιρία προς τους αγρότες, γιατί αλλιώς θα σβήσουµε. Πρέπει να δούµε τί θα ισχύσει για αυτούς που έχουν ήδη κοµµένο ρεύµα, Το πρόβληµα είναι τεράστιο. Το 70% των αγροτών είναι σε δύσκολη θέση, διότι είτε τους έχουν κόψει το ρεύµα, θέτοντας σε κίνδυνο την παραγωγή τους, είτε παλεύουν για να πετύχουν έναν διακανονισµό που δύσκολα µπορούν να εξυπηρετήσουν, καθώς οι δόσεις είναι ελάχιστες», ανέφερε στην Agrenda η πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδος, Χρυσούλα Σκορδίτη.
Παραγωγός και η ίδια, µε 3 στρέµµατα θερμοκήπιο και άλλα περίπου 45 στρέµµατα εξωχώραφες καλλιέργειες κηπευτικών εποχής, εδώ και δύο εβδομάδες προσπαθεί να διασώσει την παραγωγή της, παίρνοντας νερό από τον γείτονά της, καθώς η ∆ΕΗ της έκοψε το ρεύµα.
πηγή: agronews

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου