Friday, 19 April, 2024

Κατερίνα Ιγνατιάδου στη σύσκεψη του ΕΛΓΑ: Η κατάσταση για τους αγρότες είναι τραγική – Άμεσα αποζημιώσεις (vid)

Η δήμαρχος Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου παραβρέθηκε στη σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο

που υλοποιήθηκε στα Γιαννιτσά, τη Μ. Δευτέρα, για τη σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή της αγροτικής παραγωγής.


Η δήμαρχος επεσήμανε τα αιτήματα των αγροτών που αναλυτικά αναφέρονται στα ψήφισμα που συνδιαμορφώθηκε στη σύσκεψη του αγροτικού συλλόγου Σκύδρας, του Σωματείου Βιοκαλλιεργητών Πέλλας και του Δήμου Σκύδρας και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ήδη ο Δήμος Σκύδρας απέστειλε στον πρόεδρο (προκαταβολές αποζημιώσεων, αποζημίωση στο 100% της ζημίας, αναστολή όλων των οικονομικών υποχρεώσεων κλπ).
Όπως δήλωνει: “Ειδική αναφορά έκανα στην δια παντός κατάργηση των εκτιμητικών τελών για την υποβολή δηλώσεων ζημιών, διότι δεν είναι δίκαιο από τη στιγμή που καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές για την κάλυψη των ζημιών να καταβάλλονται και εκτιμητικά τέλη…δηλαδή είναι σαν να πληρώνουμε ασφάλεια οδικής κάλυψης για το αυτοκίνητό μας και σε περίπτωση ατυχήματος να πληρώνουμε για να κάνουμε τη δήλωση ατυχήματος.
Ο πρόεδρος αναγνώρισε το βάσιμο του αιτήματος μου, αναφέρθηκε στα πολλά έξοδα που έχει ο ΕΛΓΑ, επιφυλάχθηκε όμως για την εξέταση του θέματος.
Ακολούθησε μετάβαση σε κτήμα στα Καλύβια για την ιδίοις όμμασι διαπίστωση της ζημίας.
Και την προηγούμενη φορά που ήρθε ο πρόεδρος στην Πέλλα, είπα ότι πρόκειται για έναν ικανότατο πρόεδρο, που τον ενδιαφέρει η σωστή λειτουργία του οργανισμού, η δίκαιη και ορθολογική αποζημίωση των αγροτών, κυρίως είναι ειλικρινής και αληθινός, τα ίδια επαναλαμβάνω και τώρα και προσαυξάνω!
Επιπλέον, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον υπουργό Απόστολο Βεζυρόπουλο, στον οποίο έθεσα το θέμα των ιδιοκτησιών δημοτικών ακινήτων και τα σχετικά εκκρεμή μας αιτήματα”

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου