Thursday, 28 March, 2024

Κινητοποίηση αγροτικών Συλλόγων Πέλλας, τη Δευτέρα 4 Ιούλη, στην Έδεσσα

Οι εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειές μας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλάζι, παρατεταμένες και έντονες βροχοπτώσεις) του τελευταίου διαστήματος, το κόστος παραγωγής

διαρκώς να αυξάνει (άνοδος τιμής πετρελαίου, ηλεκτρικού ρεύματος, γεωργικών εφοδίων), και οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα που παράγουμε, μας έχουν φέρει στα όρια της εξαθλίωσης.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!
Οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Πέλλας ύστερα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 4 Ιούλη, στις 7μ.μ. στην Έδεσσα, στην Κεντρική Πλατεία. Καλούμε όλους τους φορείς, συλλόγους και σωματεία της Πέλλας να διαδηλώσουν μαζί μας, να στείλουμε δυνατό μήνυμα.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Άμεση στελέχωση του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια με εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό, ώστε να ανταποκριθεί στην τεράστια καταστροφή που έπληξε το Νομό μας και σε ενδεχόμενες μελλοντικές καταστροφές.
• Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει από όλα τα φυσικά φαινόμενα και νόσους, και να αποζημιώνει στο 100% της ζημίας με επαρκή κρατική χρηματοδότιση.
• Μείωση του κόστους παραγωγής. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, κατάργηση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια και ζωοτροφές.
• Τιμές στα προϊόντα που παράγουμε που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, και να μας επιτρέπουν να μπορούμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να ζούμε τις οικογένειες μας.
Μεσημέρι Έδεσσας, Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
Οι Σύλλογοι:
1) ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ
2) ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΕΝΟΤΗΤΑ» ΠΕΛΛΑΣ
3) ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΟΜΟΝΟΙΑ» ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
5) ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου