Tuesday, 23 April, 2024

Κυριάκος Βελόπουλος: Το Ισραήλ έχει 1.890 ευρώ ανά στρέμμα. Η Ελλάδα 190 ευρώ!

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης τοy Σ/Ν «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις»

χαρακτήρισε «νομικίστικο» το αγροτικό νομοσχέδιο και υποστήριξε πως, «ουδεμία σχέση έχει με τον πρωτογενή τομέα»:
Να ευχηθώ στον πρωθυπουργό έτη πολλά. Σήμερα είναι τα γενέθλιά του. Έτη πολλά, λοιπόν, γιατί κυβερνητικά έτη δεν θα έχει πολλά.
Πάμε στο νομοσχέδιο τώρα….Η Ολλανδία έχει αγροτικό εισόδημα 1.800 ευρώ ανά στρέμμα. Το Ισραήλ 1.890 ευρώ ανά στρέμμα. Η Ελλάδα 190 ευρώ.
Τον Μάϊο του 2019 ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι σύντομα θα έκανε εξαγγελίες για το αγροτικό πετρέλαιο. Έλεγε ότι θα αναμορφώσει πλήρως τον ΕΛΓΑ. Ότι θα διεκδικήσει σταθερούς πόρους για την αγροτική πολιτική.
Το αγροτικό νομοσχέδιο είναι νομικίστικο. Ουδεμία σχέση έχει με τον πρωτογενή τομέα. Βελτιώνετε με το νομοσχέδιο αυτό την οικονομική κατάσταση των αγροτών; Όχι. Αντίθετα εδώ πάτε να κολχοζοποίηση. Γυρνάτε στον 18ο αιώνα. Το νομοσχέδιο αυτό λειτουργεί σε βάρος των αγροτών γιατί δεν κάνετε συμμέτοχο τον αγρότη. Βάζετε τον ιδιώτη (εγώ είμαι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας) να είναι νονός του συστήματος και οι δούλοι θα εργάζονται. Στο άρθρο 9 έχετε διαφορετική τιμή για τον ιδιώτη και διαφορετική για τον συνεταιρισμό. Να δουλεύουν δηλαδή οι αγρότες και από πάνω ο συνεταιρισμός να ελέγχει και να οικονομάει. Τι είδους ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αυτή;
Ας δούμε την Ολλανδία και το Ισραήλ. Δείτε το μοντέλο του Ισραήλ που έχει 2.000 συνεταιρισμούς. Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι καινούργιο εσείς αντιγράψτε το μοντέλο του Ισραήλ. Οι άνθρωποι το έφτιαξαν, πέτυχε και προχωράει. Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί στο Ισραήλ διακινούν το 50% των αγροτικών προϊόντων. Στην Ολλανδία η ΝΟΥΝΟΥ ξεκίνησε ως γαλακτοκομικός συνεταιρισμός και επεκτάθηκε παγκοσμίως και σε άλλα προϊόντα. Αλλά κεφάλαιο και κέρδη επιστρέφουν στους αγρότες.
Ας προχωρήσουμε σε αναδασμό για να έχουν οι αγρότες μεγαλύτερες εκτάσεις και τα 15 στρέμματα του κάθε αγρότη να γίνουν 100. Κανείς, καμμία κυβέρνηση, δεν έκανε κάτι έως τώρα. Κι έρχεστε εσείς και μας λέτε φέραμε ένα νομοσχέδιο που θα πάει μπροστά τον πρωτογενή τομέα. Κι εμείς τώρα σας πιστέψαμε. Από τον Ιούλιο σας φωνάζω να κάνουμε τράπεζα σπόρων. Είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχουμε τράπεζα σπόρων. Μια χώρα που θέλει να έχει πρωτογενή τομέα πρέπει να έχει τράπεζα σπόρων. Ας το οργανώσουμε όλοι μαζί. Διακομματικά. Να κάνουμε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων και να δημιουργήσουμε μία τράπεζα σπόρων. Γιατί θα πρέπει να περιμένουμε να μας φέρουν απ’ έξω τα υβρίδια και εμείς να ξεριζώσουμε τις ελιές μας, που τις έχουμε εδώ αιώνες;
Πήγα στην Ολλανδία. Επισκέφθηκα θερμοκήπια 120 στρεμμάτων. Και είδα τον καθηγητή της γεωπονικής να είναι μαζί με τους φοιτητές στο θερμοκήπιο. Στην Ελλάδα ο καθηγητής κάθεται στο γραφείο και οι φοιτητές γίνονται γεωπόνοι και πουλάνε λιπάσματα. Γιατί δεν συνδέουμε τα πανεπιστήμια με την αγροτική παραγωγή; Κανονικά ο γεωπόνος έπρεπε να είναι στο χωράφι δίπλα στον αγρότη.
Περίμενα από τον κ. Βορίδη να κάνει το αυτονόητο. Γιατί δεν ανακοινώνετε χαμηλότερη φορολογία για τα ξενοδοχεία, με την υποχρέωση να παίρνουν μόνο ελληνικά προϊόντα για τους πελάτες τους. Έτσι θα έχουν μεγαλύτερο κέρδος. Γιατί το ελληνικό προϊόν που είναι καλύτερο ποιοτικά θα το δοκιμάσει ο ξένος και θα το πάρει στην χώρα του. Γιατί νομοθετείτε διεκπεραιωτικά.
Ακολουθείτε την ευρωπαϊκή πολιτική. Ό,τι πει η Ευρώπη θέλετε να το εφαρμόσετε. Και μιλάμε αυτή την ώρα για μείωση στην ΚΑΠ κατά 50%. Γιατί να εξισωθεί με την ευρωπαϊκή μόνο η αγροτική οικονομία και να μην ζητήσετε να εφαρμοστεί η πολιτική και στο θέμα των λαθρομεταναστών; Γιατί να μην τους αναγκάσουμε στην Ευρώπη να κάνουν το ίδιο με εμάς και να παίρνουν και αυτοί λαθρομετανάστες και αυτοί; Αυτό είναι Ευρώπη αλά καρτ. Δηλαδή σκοτώνετε τον αγρότη και στο μεταναστευτικό δεν πιέζετε την Ευρώπη να κάνει το ίδιο με εμάς.
Πάμε στους λαθρομετανάστες. Είστε η κυβέρνηση που εφαρμόζετε λανθασμένη τακτική. Αυτοαναιρείστε και αυτοδιαψεύδεστε. Έχω εδώ ένα νόμο που ψηφίστηκε στις 20 Νοεμβρίου 2019. Τον ψηφίσατε εσείς της ΝΔ. Ο νόμος αυτό απαγορεύει το pushback και τις επαναπροωθήσεις. Ο νόμος είναι δικός σας. Το ψήφισε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Ενώ απαγορεύεται λοιπόν το pushback δια νόμου, σήμερα έρχεστε και λέτε ότι θα κάνετε pushback. Είτε δεν κυβερνάτε σωστά είτε κυβερνάτε τσαπατσούλικα.
Αν είχαμε κάνει τείχος στον Έβρο, αν είχαμε κάνει pushback κανονικά, αν είχαμε κάνει δομές σε ακατοίκητα νησιά, δεν θα είχαμε τώρα αυτό. Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται στην κατάσταση που βρισκόταν το Βυζάντιο τον Μάϊο του 1453. Είχε πτωχεύσει τότε το Βυζάντιο, δεν είχε χρήματα και μέσα υπήρχαν πολλοί Νοταράδες. Έτσι και σήμερα έχουμε πολλούς Νοταράδες. Φοβάμαι ότι αν δεν υπάρχει πραγματική συσπείρωση, όχι κομματική, θα παραδώσουμε μικρότερη Ελλάδα. Σε αυτό τον τόπο πάντα είχαμε προδότες αλλά είχαμε και ήρωες. Ας μην γίνουμε ήρωες. Ας γίνουμε όμως έλλογα όντα.
Την Καθαρά Δευτέρα δεν έτρωγα λαγάνες. Πήγα στον Έβρο. Ξέρετε τι είπε ο πρωθυπουργός; Δεν πέφτει, λέει ο Έβρος. Τι σημαίνει αυτό; Υπήρχε περίπτωση να πέσει ο Έβρος από 10.000 άτακτους; Είναι δυνατόν να το λέτε αυτό; Είναι δυνατόν να το εκστομίζει ο πρωθυπουργός; Εμείς ζητήσαμε σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Είπαμε να γίνει pushback και εσείς ψηφίσατε νόμο κατά του pushback. Ποιόν να πιστέψουμε τη ΝΔ τότε ή τη ΝΔ τώρα; Ο Έβρος είναι πολύ καλά οχυρωμένος. Δεν πέφτει. Όλο αυτό που γίνεται είναι ένας αντιπερισπασμός της Τουρκίας. Χτυπά εκεί για να μας κουράσει και στην συνέχεια θα χτυπήσει στο Αιγαίο. Και αφού όλοι συμφωνούμε ότι είναι εισβολείς, εμείς λέμε λαθρομετανάστες, γιατί τα ΜΜΕ τους αποκαλούν πρόσφυγες; Γιατί δεν υπάρχει κάποιος να πει ότι δεν είναι πρόσφυγες αλλά λαθρομετανάστες;
Επίσης, στον Έβρο δεν αμύνεται ο στρατός. Αμύνονται τα κακά ΜΑΤ, που οι κύριοι από εδώ (δείχνει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) έχουν μεμφθεί. Και σήμερα τα ΜΑΤ αμύνονται και υπερασπίζονται τα σύνορά μας. Επίσης αμύνονται οι πολιτοφύλακες. Όλο αυτό που γίνεται στον Έβρο αποδεικνύει την ανάγκη να γίνει πολιτοφυλακή και εθνοφυλακή. Γιατί αυτοί ζουν εκεί και ξέρουν τα περάσματα. Μας αντιγράφετε αλλά δεν μας αντιγράφετε σωστά. Θα πάτε τους λαθρομετανάστες από τα νησιά σε αρματαγωγά; Για ποιο λόγο. Για να κάνετε τραπεζοκόμους το πολεμικό ναυτικό μας; Γιατί δεν μαζεύετε όλους τους Αφρικανούς που έρχονται στην Ελλάδα, να τους επιβιβάσετε σε κρουαζιερόπλοια και να τους πάτε στον Χαφτάρ. Κι αυτός ας κάνει ό,τι θέλει. Να κάνετε μια συμφωνία με τον Χαφτάρ. Οι Αφρικανοί άλλωστε δεν είναι πρόσφυγες. Να βοηθήσουμε τον Χαφτάρ, να μας βοηθήσει κι αυτός. Φωνάζω από τον Ιούλιο αυτά που κάνετε σήμερα. Και τότε με λέγατε ακραίο. Τον φράχτη στον ΄Εβρο τον έκανε το ΠΑΣΟΚ. Και καλά έκανε. Όμως έπρεπε να τον κάνει τσιμεντένιο.
Στην Δανία, στην Αυστρία και σε άλλες χώρες ξέρετε τι κάνουν όταν ο πρόσφυγας ή ο λαθρομετανάστης μπαίνει παράνομα; Κατάσχουν τα κινητά και τα τιμαλφή. Τα κινητά. Για να δούνε με ποιους συνομίλησαν και να βρουν τους δουλέμπορους. Ούτε αυτό κάνετε όμως εσείς. Έρχονται οι λαθρομετανάστες εδώ, ταλαιπωρημένοι, πεινασμένοι, τους ταΐζετε και μετά χαριτολογούν με τα κινητά τους, βγάζουν φωτογραφίες κι εσείς δεν κάνετε τίποτα. Τα μέτρα που παίρνετε έχουν ημερομηνία λήξεως. Ισχύουν για ένα μήνα. Γιατί; Κανονικά τα μέτρα δεν έχουν ημερομηνία λήξεως. Λήγουν μόνον όταν λήξει το πρόβλημα.
Ξέρετε τι είναι η bufferzone; Από πού έρχονται οι λαθρομετανάστες; Από την Τουρκία. Ας κάνουν εκεί μια bufferzone. Γιατί πρέπει να πληρώνουμε τους Τούρκους και αυτοί να αφήνουν τους λαθρομετανάστες να έρχονται στην χώρα μας; Γιατί δεν προτείνετε να γίνει buffer zone;
Έχω ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στους FinancialTimes και λέει ότι το ελληνικό χρέος είναι το κλειδί στην προσφυγική κρίση. Ελλάδα και Γερμανία ανταλλάσσουν το χρέος με τους λαθρομετανάστες. Έγινε μια υπόγεια διαδικασία και κανείς δεν μιλά.
Στα θαλάσσια σύνορα δεν μπορεί να γίνει pushback. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν έχουν οριστεί γραμμές βάσης. Αυτό είναι βασικό για να γίνει το pushback. Δηλαδή κάνεις συνορεύουσα ζώνη, όπου μπορεί να πάει το λιμενικό και το πολεμικό ναυτικό και να μην μπορεί να επέμβει από την άλλη πλευρά η Τουρκία. Το έκανε η Κύπρος το 2004. Εμείς όμως δεν το κάναμε ποτέ. Κάντε τώρα συνορεύουσα ζώνη. Κάντε γραμμή βάσης. Αλλά αντ’ αυτού κάνετε λάθη οικτρά. Κάντε τσιμεντένιο φράχτη στον Έβρο να μην ξαναμπείς κανείς μέσα.
Αλήθεια που είναι η κ. Μπακογιάννη; Χάθηκε. Να εκδόσουμεamberalert. Χάθηκε η κ. Μπακογιάννη, χάθηκε ο Ροζάκης, ο Ντόκος, όλοι αυτοί του ΕΛΙΑΜΕΠ που έλεγαν να πάμε στη Χάγη για να τα βρούμε με τους Τούρκους. Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι η πολιτική είναι πρόβλεψη. Αν η κ. Μπακογιάννη ήθελε με τέτοιου είδους προβλέψεις να γίνει πρωθυπουργός στο παρελθόν, ζήτω που καήκαμε.
Για να πάει ο πρωθυπουργός στις Καστανιές χρειάστηκε ελικόπτερο, γιατί ο δρόμος είναι άθλιος. Μία χώρα που η βάση άμυνάς της είναι άθλια, που δέρνει τους πολίτες της στα σύνορα, οδηγείται στην καταστροφή. Κάντε pushback, κάντε τείχος τσιμεντένιο στον Έβρο, στείλτε τους Αφρικανούς λαθρομετανάστες στον Χαφτάρ. Αν δεν μπορείτε εσείς να μιλήσετε μαζί του μιλάω εγώ. Μόνο έτσι θα λύσετε το πρόβλημα.
Μας αντιγράφετε από τον Ιούλιο και δυστυχώς είστε κακοί αντιγραφείς. Από τον Ιούλιο που αναλάβατε έχουν διπλασιαστεί οι είσοδοι λαθρομεταναστών. Γιατί νομίζετε ότι επιχειρούν να μπουν οι λαθρομετανάστες από το πέρασμα στις Καστανιές. Μα γιατί από το τελωνείο των Κήπων περνούν τα φορτηγά με τα προϊόντα από την Τουρκία για την Ευρώπη. 500 φορτηγά την ημέρα. Κλείστε το τελωνείο των Κήπων. Αν το κλείσετε αυτό θα επιφέρει ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία αφού δεν θα γίνεται το εμπόριο.
Δεν έχει σημασία να κάνετε εποικοδομητική αντιπολίτευση και να σας χειροκροτούν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ. Εμείς θα στηρίξουμε οποιαδήποτε κυβέρνηση φέρει εποικοδομητικές προτάσεις για να μην χαθεί το τόπος. Θέλουμε εθνική ομοψυχία. Καλέστε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, καλέστε τον Τσίπρα, τη Γεννηματά, τον Κουτσούμπα, συγκαλέστε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, για να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου