Tuesday, 19 March, 2024

Λάκης Βασιλειάδης: Εξόφληση του οφειλόμενου 35% των αγροτικών αποζημιώσεων

Με αφορμή την ανακοίνωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου για την ενίσχυση του ΕΛΓΑ και την άμεση καταβολή του 35% των οφειλόμενων αποζημιώσεων

προς τους παραγωγούς, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Ο κ. Λυκουρέντζος επιβεβαίωσε στο Βουλευτή ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε την ενίσχυση του ΕΛΓΑ, όπως προβλέπεται, από τον κρατικό προϋπολογισμό με 35.000.000€. Πρόκειται για την πρώτη φορά από το 2011 που εφαρμόζεται η πρόβλεψη για κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του Οργανισμού από το Δημόσιο. Με βάση το σχεδιασμό, η πληρωμή του υπολειπόμενου 35% στους δικαιούχους θα έχει ολοκληρωθεί προς το τέλος Ιουλίου.
Ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε σχετικώς:
«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα Αγρότη.Έχω επανειλημμένως επισημάνει ότι το να υλοποιούμε τα δίκαια και τα αυτονόητα δεν είναι αφορμή για πανηγυρισμούς. Τα αποτελέσματα έρχονται μετά από σκληρή, διαρκή και συνεπή δουλειά. Απέδωσε η ενιαία και συλλογική προσπάθεια του Πρωθυπουργού, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Υπουργείου Οικονομικών, του Προέδρου του ΕΛΓΑ και των Βουλευτών και των φορέων της ελληνικής υπαίθρου.
Σε ό,τι με αφορά, ήδη από την αρχή του χρόνου μετέφερα το δίκαιο αίτημα των αγροτών στην Κυβέρνηση, με Ερωτήσεις και Αναφορές μου, αλλά και με προσωπικές παρεμβάσεις στις ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων.
Η θέση μου είναι σαφής και ξεκάθαρη:Υποστηρίζω την πλήρη αναδιοργάνωση του ΕΛΓΑ, με μόνιμη συμμετοχή του κρατικού προϋπολογισμού στα λειτουργικά έξοδα του Οργανισμού, ώστε να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις σε μία δόση (100%) και στην ώρα τους».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου