Friday, 29 March, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Έδεσσας για το χαλάζι

Την ίδια ώρα που η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιπαρατίθενται για το τι χρώμα έχει ο μετεκλογικός χάρτης, οι αγρότες του Δήμου Έδεσσας, σε Βρυττά

Περαία, Πλατάνη, Φλαμουριά, Αγία Φωτεινή, είδαν για ακόμα μία φορά το χρώμα του κάτασπρου χαλαζιού και την καταστροφή της παραγωγής τους.
Αυτό όμως που δεν βλέπουν οι αγρότες του Δήμου μας και άλλων περιοχών είτε παλαιότερα με κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είτε σήμερα με ΣΥΡΙΖΑ, είναι να αλλάζει ο απαράδεκτος κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να δίνονται δίκαιες και 100% της ζημιάς αποζημιώσεις. Τα κόμματα αυτά και τα στελέχη τους στη Βουλή, Περιφέρεια και στους Δήμους, κάνουν τον «φίλο» υποκριτικά στους πληγέντες αγρότες, αλλά στην πράξη δεν νοιάστηκαν και δεν νοιάζονται καθόλου γι αυτούς και γι αυτό τους αφήνουν απροστάτευτους από τα καιρικά φαινόμενα και δεν αλλάζουν τον απαράδεκτο κανονισμό του ΕΛΓΑ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Έδεσσας αξιώνει, απαιτεί την αλλαγή άμεσα αυτού του απαράδεκτου κανονισμού, ώστε να αποζημιώνονται γρήγορα οι αγρότες για το 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο και ταυτόχρονα να πάρει ουσιαστικά μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας της περιοχής μας.
Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες του Δήμου μας, που έχουν πληγεί από τη νέα χαλαζόπτωση και όλους τους άλλους που βρίσκονται απροστάτευτοι, να διεκδικήσουν μαζικά και οργανωμένα την άμεση αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ, γρήγορες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις για το 100% της ζημιάς. Να παγώσουν όλα τα χρέη των πληγέντων αγροτών σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου