Friday, 19 April, 2024

Μάιος και Ιούνιος φέρνουν ακόμα δυο πακέτα πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Δυο πληρωμές για υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης προγραμματίζει ακόμα να κάνει το ΥπΑΑΤ όσον αφορά στο έτος 2021. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν

ότι η μία θα γίνει εντός του Μαΐου και η δεύτερη γίνεται προσπάθεια, να τρέξει έως τις 15 Ιουνίου. Και οι δυο πληρωμές θα περιλαμβάνουν υπόλοιπα ενιαίας δηλαδή βασική, πρασίνισμα και young farmers, ενώ η όποια εκκαθάριση πάει για τις 30 Ιουνίου, ως συνήθως.

Εντός του Μαΐου είναι το πιθανότερο αυτή τη στιγμή, να γίνει μια ακόμα, συμπληρωματική πληρωμή υπόλοιπων εξισωτικής αποζημίωσης, ενώ η εκκαθάριση η τελική θα γίνει ως τις 30 Ιουνίου που κλείνει το έτος πληρωμών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Από 1η μέχρι 10η Ιουνίου 2022 έχει προγραμματιστεί πληρωμή 1ης εκκαθάρισης της Δράση 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων (Σπάνιες φυλές)», ενώ μεταξύ 10ης-25ης Ιουνίου 2022 θα γίνει πληρωμή 1ης εκκαθάρισης του Μ11 «Βιολογικές καλλιέργειες» (όλες οι προσκλήσεις). Σχετικά με τη δεύτερη δόση του προγράμματος των Νέων Γεωργών του 2016, οι πληρωμές βρίσκονται σε εξέλιξη, γίνονται όμως αναλόγωςς της ροής των φακέλων πληρωμής από τις Περιφέρειες στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μέχρι 30 Ιουνίου κλείνουν και οι εκκρεμότητες για τις απλήρωτες έως σήμερα συνδεδεμένες.

Τέλος, κερδίζει έδαφος να γίνει συμπληρωματική πληρωμή της ενίσχυσης ζωοτροφών το επόμενο διάστημα, μιας και δεν απορροφήθηκαν όλα τα χρήματα λόγω της προβληματικής διασύνδεσης των συστημάτων των συναρμόδιων υπουργείων.

Μπίκας Αλέξανδρος, agrotypos.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου