Thursday, 25 April, 2024

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020 αιτήματα άρσης επικάλυψης στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Εγκύκλιος του οργανισμού των πληρωμών δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει ο πρόεδρος του Οργανισμού Δρ Γρηγόριος Βάρρας:
Η πρώτη παράγραφος του σημείου 3 «Προθεσμία υποβολής αιτημάτων» τροποποιείται ως εξής: «Για το έτος αιτήσεων 2020, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτημάτων επιλεξιμότητας και ένταξης σε περιφέρεια ορίζεται η 31/10/2020, ενώ των αιτημάτων άρσης επικάλυψης ορίζεται η 30/11/2020».
«Εξάλλου και προς διευκόλυνση των ελεγκτών που διενεργούν τους εκάστοτε ελέγχους αιτημάτων επιλεξιμότητας, θα βρίσκονται διαθέσιμα στο WEB GIS του ΟΠΣΕΑΕ τα επίπεδα πληροφορίας (layer) των επιτόπιων ελέγχων του προηγούμενου καθώς και του τρέχοντος έτους (για τα αιτήματα έτους 2020, ΕΠΙΤΟΠΙΟΙ 2019, ΕΠΙΤΟΠΙΟΙ 2020), προκειμένου να το συμβουλεύονται κατά περίπτωση και να συνεκτιμούν για το πόρισμά τους τυχόν αποτέλεσμα επιτόπιου ελέγχου.
Το σημείο «ΙΙΙ. Αιτήματα ένταξης σε περιφέρεια», τροποποιείται ως εξής: «Γεωργοί, οι οποίοι δηλώνουν νεοεισερχόμενα στο ΟΣΔΕ αγροτεμάχια, που εμπίπτουν σε Ενότητες Αναφοράς με μηδενική περιφέρεια αγρονομικών κριτηρίων, επανελέγχονται και εξετάζονται από τις κατά τόπους αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις και Μονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ βάσει των κριτηρίων ένταξης σε περιφέρεια αγρονομικών κριτηρίων ένταξης που έχουν καθοριστεί σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. στο έτος αναφοράς για το ΣΑΑ 2013. Περιπτώσεις αγροτεμαχίων που ελέγχθηκαν τα προηγούμενα έτη και απορρίφθηκαν δεν επανεξετάζονται. Τα αιτήματα Ένταξης σε Περιφέρεια υποβάλλονται έως 31/10/2020, ενώ ο έλεγχός τους από τις Περιφερειακές Δ/νσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/01/2021. Επισημαίνεται ότι αιτήματα τα οποία οδηγούν σε διαφοροποίηση του χαρακτηρισμού της περιφέρειας αγρονομικών κριτηρίων μεταξύ όμορων αγροτεμαχίων θα απορρίπτονται».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου