Thursday, 28 March, 2024

Μείωση της γραφειοκρατίας στις πληρωμές των σχεδίων βελτίωσης, ζήτησε ο Σταμενίτης

Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποίησε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Δ. Σταμενίτης

με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα.
Βασικό αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε το αίτημα που κατέθεσε ο Βουλευτής στον Υφυπουργό για άμεση έναρξη των πληρωμών στα σχέδια βελτίωσης, πέραν της προκαταβολής.
Ειδικότερα ο κ. Σταμενίτης ζήτησε οι πληρωμές, έως 50% της συνολικής δημόσιας δαπάνης, να ξεκινήσουν χωρίς την απαιτούμενη διενέργεια επιτόπιου ελέγχου.
Δεδομένης της ολοκλήρωσης του σταδίου των διοικητικών ελέγχων, ζήτησε την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, τα οποία δυστυχώς μεγεθύνονται λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς η επιβολή τους καθιστά δύσκολες τις μετακινήσεις και κατ’ επέκταση και τους επιτόπιους ελέγχους και τις αυτοψίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Αναλυτικά οι προτάσεις του Βουλευτή:
1.Η έγκριση της πληρωμής να γίνεται χωρίς την υποχρέωση της επιτόπιάς επίσκεψης, εφόσον ο δικαιούχος αιτηθεί ποσό μέχρι το 50% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.
2.Η επαλήθευση να γίνεται σε μελλοντική επιτόπια επίσκεψη είτε μετά από αίτημα πληρωμής με το οποίο θα γίνεται υπέρβαση του 50%  είτε με το πέρας 3μήνου από την άρση των περιοριστικών μέτρων.
3.Απλοποίηση του συνόλου των διαδικασιών που αφορούν τις πληρωμές.
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι οι προτάσεις αυτές αποτελούν και πρόθεση της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, καθώς αναγνωρίζεται ότι μια τέτοια κίνηση θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, αφού με αυτόν τον τρόπο στηρίζονται οι επενδύσεις που έγιναν προς την κατεύθυνση αυτήν.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου