Friday, 19 April, 2024

Ξεκινά η πληρωμή των συνδεδεμένων, προς Πάσχα βαμβάκι, ροδάκινο και τομάτα

Ξεκινούν σταδιακά αυτές τις ημέρες οι πληρωμές για τα τέσσερα καθεστώτα συνδεδεμένων τα οποία αναμενόταν να πληρωθούν εντός της εβδομάδας

Πρόκειται για τις συνδεδεμένες σκληρού σιταριού, οσπρίων για ανθρώπινη κατανάλωση, πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών και σπαραγγιών. Φυσικά το ζήτημα που απασχολεί πολύ κόσμο αυτή την περίοδο είναι πότε θα πληρωθεί η συνδεδεμένη βάμβακος, η οποία όπως πληροφορήθηκε ο ΑγροΤύπος θα καταβληθεί τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑγροΤύπου στο χρονοδιάγραμμα των πληρωμών μέχρι το Πάσχα μπαίνουν και οι συνδεδεμένες για τα ροδάκινα προς χυμοποίηση και η βιομηχανική τομάτα.
Αρχές Απριλίου έρχεται το βαμβάκι
Όπως πληροφορήθηκε ο ΑγροΤύπος στα τέλη Μαρτίου προς αρχές Απριλίου μετατίθεται η πληρωμή της συνδεδεμένης του βαμβακιού, εξέλιξη που χωρίς αμφιβολία εξαντλεί την υπομονή του κόσμου, ο οποίος περίμενε την συγκεκριμένη καταβολή στα τέλη του μήνα, ενώ τώρα είναι σοβαρή η πιθανότητα να παρέλθει ο Μάρτιος χωρίς ο κόσμος να έχει πληρωθεί.
Αύριο οι πληρωμές 4 καθεστώτων
Αύριο ξεκινούν οι πληρωμές για τις συνδεδεμένες σκληρού σιταριού, οσπρίων για ανθρώπινη κατανάλωση, πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών και σπαραγγιών, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑγροΤύπου, ενώ έχουν εκδοθεί και οι αποφάσεις που προσδιορίζουν το ύψος των συνδεδεμένων στο σκληρό σιτάρι στα 4,5 ευρώ το στρέμμα, τα όσπρια στα 24,4 ευρώ το στρέμμα, τα κτηνοτροφικά ψυχανθή στα 17,5 ευρώ και τα σπαράγγια στα 38,5 ευρώ το στρέμμα.
Τεύτλα μαζί με το βαμβάκι, ροδάκινα και τομάτα μέχρι το Πάσχα
Όσον αφορά τέλος στις υπόλοιπες συνδεδεμένες που έχουν εξαγγελθεί ότι θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μαζί με τα βαμβάκι οδεύουν τα τεύτλα (τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου). Ορατή είναι η πιθανότητα της καταβολής συνδεδεμένων για τα ροδάκινα και της βιομηχανικής τομάτας το Πάσχα, χωρίς αυτό να θεωρείται πάντως βέβαιο.

Ξεκινά η πληρωμή των συνδεδεμένων, προς Πάσχα βαμβάκι, ροδάκινο και τομάτα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου