Friday, 19 April, 2024

Ξεχασμένη η Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό χάρτη της ΚΑΠ, που δημοσίευσε το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας

Ψάχνοντας να βρω τι ειπώθηκε σε αυτή τη μάζωξη που έγινε σε έναν Πύργο του 17ου αιώναπου ανήκει στο γαλλικό υπουργείο Γεωργίας, στην Κοιλάδα του Λίγηρα, την Παρασκευή που μας πέρασε, είδα μόνο διαμαρτυρίες από κτηνοτρόφους της Γαλλίας και το σχετικό δελτίο τύπου.

Εντάξει, το δελτίο τύπου αναφερόταν στο ότι έγινε μια συνάντηση, που παραβρέθηκαν κάποιοι υπουργοί, επισημαίνοντας ότι δεν αποφασίστηκε τίποτα, γιατί δεν είχε κάποια θεσμική κατοχύρωση αυτή η συνάντηση. Προφανώς αποφάσισαν κάποιες στρατηγικές για το επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, που θα γίνει στις 11-13 Σεπτεμβρίου. Την ίδια μέρα, όμως, την Παρασκευή, που έγινε η συνάντηση, το γαλλικό υπουργείο δημοσίευσε στον ιστότοπό του ένα χάρτη (infographics) με στοιχεία για τις δαπάνες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής από τον οποίο φαινόταν τα στοιχεία για όλες τις χώρες εκτός από την Ελλάδα! Ακόμα και τα στοιχεία για τη Βρετανία, η οποία δεν είχε προσκληθεί για τη συνάντηση, υπήρχαν στον χάρτη, μόνο η Ελλάδα έλειπε…

kap

Μετά από αυτό τι να πει κανείς… Πάντως οι κτηνοτρόφοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, διαμαρτύρονταν κυρίως για το “συμβολικό” του πράγματος, δηλαδή για το γεγονός ότι η συνάντηση έγινε σε έναν πύργο-σύμβολο της αριστοκρατίας που επικρατούσε πριν από τη Γαλλική Επανάσταση και μάλιστα ότι έγινε μέσα στην πολυτέλεια και τη χλιδή, ενώ οι Γάλλοι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Agro24

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου