Thursday, 25 April, 2024

Οι δρόμοι του Οίνου και του Ροδάκινου στην Ημαθία

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα στηρίξει την εκδήλωση «Στους δρόμους του Οίνου και του Ροδάκινου», που διοργανώνει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Γυμναστικός Σύλλογος Νέων Κοπανού «Η Μίεζα» από τις  5 έως τις  7 Αυγούστου, στο εμπορικό κέντρο Κοπανού Ημαθίας

Σύμφωνα με τη Περιφέρεια ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’H Mίεζα’’ δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού από το 1983 και ήταν ο πρώτος που οραματίστηκε και προχωρεί στην διοργάνωση μίας εκδήλωσης αφιερωμένης στα δύο βασικότερα προϊόντα της περιοχής, τον οίνο και το ροδάκινο. Μέσα από ένα τριήμερο εκδηλώσεων, πλαισιωμένων από μουσικοχορευτικά σχήματα, γαστρονομικές αποδράσεις και πολιτιστικές ξεναγήσεις, θα δοθεί η ευκαιρία σε συνεταιρισμούς, επιχειρήσεις και μεμονωμένους εμπόρους να προβάλουν τα μοναδικά προϊόντα της ημαθιώτικης γης στους επισκέπτες.

Στόχος είναι η καθιέρωση μιας εκδήλωσης, μέσω της οποίας ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς την αρχαία κληρονομιά της περιοχής, την σύγχρονη πολιτιστική παράδοση της, αλλά και την παραγωγική δραστηριότητα αυτής δημιουργώντας ένα νέο  τουριστικό προϊόν, προσαρμοσμένο στα πλεονεκτήματα του τόπου. Το προϊόν αυτό θα προωθηθεί, μέσω κατάλληλης διαφήμισης, πέρα από τα όρια του νομού Ημαθίας, σε πανελλήνιο επίπεδο. Αποδέκτες αυτού, υπό μορφή ενημερωτικού υλικού, θα γίνουν τουριστικοί οργανισμοί και γραφεία στην Χαλκιδική και σε όμορους νομούς, αλλά και εμπορικοί αντιπρόσωποι σε ξένες πρεσβείες, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση του τουρισμού της περιοχής, την ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων, καθώς και την θέσπιση ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών.

Οι δρόμοι του Οίνου και του Ροδάκινου στην Ημαθία

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου