Friday, 29 March, 2024

Ολιγοήμερη αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί

Ολιγοήμερη αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί. «Θα περιμένουμε έως την Παρασκευή 15/4 να δούμε εάν η νέα διοίκηση που θα οριστεί στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) υπογράψει τη σύμβαση για το 2016, βάσει της οποίας και προχωρήσαμε στη σπορά των 53.000 στρεμμάτων με τεύτλα φέτος» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος των τευτλοπαραγωγών για την Κεντρική Μακεδονία, Σάκης Πίππας.

Υπενθυμίζεται ότι, από τις 4 Απριλίου 2016, οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας είχαν προχωρήσει σε κατάληψη των εργοστασίων της ΕΒΖ σε Πλατύ Ημαθίας, Ορεστιάδα, Σέρρες και Λάρισα, διεκδικώντας την αποπληρωμή τους για την περσινή καμπάνια, ύψους 8 εκατ. ευρώ, αλλά και την εξόφλησή τους από το πρόγραμμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης για την τριετία, από το 2013.

Στο μεταξύ, μπορεί να αναβλήθηκε το χθεσινό συμβούλιο της ΕΒΖ, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο, ωστόσο με χθεσινές του δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα, Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε: «είναι θέμα ημέρας, αν όχι ωρών η τοποθέτηση των νέων προσώπων στο τιμόνι της βιομηχανίας».

 

Ολιγοήμερη αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου