Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών: Συμπαράσταση στους αγρότες

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των αγροτικών συλλόγων που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Βρισκόμαστε στο πλευρό των γυναικών της υπαίθρου, που η πλειοψηφία τους είναι συμβοηθούντα μέλη, εργάτριες γης, εποχιακά εργαζόμενες σε βιομηχανίες παραγωγής κομπόστας. Είναι τα μεγαλύτερα θύματα της αντιαγροτικής-αντιασφαλιστικής πολιτικής που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, με τη νέα ΚΑΠ, της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων.
Η σημερινή πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης πλήττει τις λαϊκές οικογένειες και στην πόλη και στην ύπαιθρο. Δεν εξασφαλίζονται οι κατώτερες εγγυημένες τιμές για τους αγρότες που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να τους εξασφαλίζουν εισόδημα για μια αξιοπρεπή ζωή.
Το αίσχος των ανοιχτών τιμών στα αγροτικά δίνει τη δυνατότητα στους βιομηχάνους και τους μεγαλεμπόρους να τα παίρνουν «για ένα κομμάτι ψωμί». Την ίδια στιγμή, η λαϊκή οικογένεια τα αγοράζει πανάκριβα. Η σημερινή πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης χαρίζει προνόμια και φθηνό ρεύμα σε εφοπλιστές και βιομήχανους, αλλά διατηρεί στα ύψη το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων με το ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, με το φόρο στο πετρέλαιο. Την ίδια στιγμή, οι περικοπές που επιβάλλει η ΚΑΠ στις επιδοτήσεις χτυπάνε το αγροτικό εισόδημα.
Αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει χιλιάδες αγρότισσες να μένουν ουσιαστικά ανασφάλιστες γιατί αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές. Έτσι, μπορεί να καλύπτονται υγειονομικά από την ασφάλεια του συζύγου, αλλά δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγρότες διεκδικώντας κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων (ν. «Κατρούγκαλου» κ.λ.π.), μείωση των υπέρογκων εισφορών του ΕΦΚΑ. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
Απέναντι στο κλείσιμο και την υπολειτουργία σχολείων στα χωριά, στην έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών και άλλων υποδομών, απέναντι στις τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, στην ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα, που φορτώνει αποκλειστικά στις πλάτες της αγρότισσας τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια, στελέχωση νοσοκομείων
και Κέντρων Υγείας που σήμερα ουσιαστικά δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες της
υπαίθρου.
Οι γυναίκες αγρότισσες έχουν συμφέρον να πάρουν τη δική τους θέση ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!
Με την οργάνωση στους αγροτικούς συλλόγους, στους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ, μπορούμε να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Στηρίζουμε τον αγώνα σας, ενώνουμε τις φωνές μας στα δίκαια αιτήματα σας.

Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου