Friday, 19 April, 2024

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δάνης Τζαμτζής δίπλα στους πληγέντες αγρότες

Νέο πλήγμα στην αγροτική παραγωγή από το πέρασμα της «Θάλειας» στην ΠΕ Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Δάνης Τζαμτζής: «Έχω συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία τα οποία θα υποβάλλω αρμοδίως στον ΕΛΓΑ και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να αποζημιωθούν οι αγρότες»
Η ΠΕ Πέλλας δεν έμεινε αλώβητη από το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε την Ελλάδα, με την κωδική ονομασία «Θάλεια».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, επισκέφτηκε αρκετές περιοχές που επλήγησαν από τις ισχυρές βροχές, τον άνεμο και το χαλάζι της θεομηνίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Τζαμτζής επισκέφτηκε αγροκτήματα στις Δημοτικές Κοινότητες των Τσάκων, του Ριζού, της Δάφνης, των Γαλατάδων, των Καλυβίων και άλλων περιοχών, ενώ οι καταγραφές από κλιμάκιο γεωπόνων συνεχίζονται, προκειμένου να υποβληθεί πλήρης φάκελος με στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και του Υπουργείου.
Ο κ. Τζαμτζής ενημέρωσε τη Δευτέρα 10-8-2020 την Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Μ. Παππά για την κατάσταση και σήμερα τις περιοχές αυτές επισκέφτηκε ο Επόπτης του ΕΛΓΑ.
Ο κ. Τζαμτζής σε δήλωση του τόνισε: «Ετοιμάζουμε φάκελο των ζημιών που άφησε πίσω της η θεομηνία «Θάλεια» και τα στοιχεία θα υποβληθούν στον ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες. Δυστυχώς καμία περιοχή στην ΠΕ Πέλλας δεν γλύτωσε από τις τριήμερες καταρρακτώδεις βροχές και την θεομηνία, αλλά και τις αλλαγές θερμοκρασίας από τους 40 βαθμούς στους 15 βαθμούς τη νύχτα. Ο κόπος των αγροτών, η παραγωγή τους όλη ροδάκινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια κ.α., είναι «στρώμα» πεσμένα μέσα στα κτήματα και έχει οδηγήσει σε απόγνωση τον αγροτικό κόσμο της Πέλλας». 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου