Tuesday, 16 April, 2024

Ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης στα χωριά της Αριδαίας

Περιοδεία στην περιοχή της Αριδαίας πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής (12.06.2020) ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης.
Ειδικότερα, ο Βουλευτής επισκέφθηκε τις τοπικές κοινότητες της Φούστανης, της Νότιας, της Περίκλειας και του Αρχάγγελου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παραγωγούς της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και για την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων, με την έντονη χαλαζόπτωση, την περασμένη Τετάρτη.


Οι παραγωγοί εξέφρασαν στο Βουλευτή την ανησυχία τους σχετικά με το γεγονός ότι κάθε χρόνο όλο και πιο έντονα παρατηρείται το φαινόμενο της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών, αυξάνοντας με αυτόν τρόπο την αγωνία τους για το μέλλον των καλλιεργειών τους.
Στα πλαίσια αυτά ο Διονύσης Σταμενίτης ενημέρωσε τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και τους παραγωγούς ότι έχει τεθεί το αίτημα προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Αν. Λυκουρέντζο να εξεταστεί το ζήτημα της αντιχαλαζικής προστασίας και το κατά πόσο αλλά και προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρξουν ενδεχομένως διορθωτικές κινήσεις, ώστε φαινόμενα όπως η έντονη και διαρκής χαλαζόπτωση της περασμένης Τετάρτης να προλαμβάνονται.
Παράλληλα, απαντώντας στις ερωτήσεις που του τέθηκαν, ο Βουλευτής ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι όσον αφορά στο υπόλοιπο 35% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2019, έχει αποφασιστεί να δοθεί νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και για το λόγο αυτό το Υπουργείο και η Διοίκηση του ΕΛΓΑ προσπαθούν να ρυθμίσουν τα ζητήματα του προϋπολογισμού του οργανισμού προκειμένου να εξευρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια ώστε η πληρωμή να γίνει το δυνατόν γρηγορότερο. Η αρχική βούληση της ηγεσίας και του ΕΛΓΑ ήταν η πληρωμή αυτή να γίνει πολύ νωρίτερα όμως τεχνικά ζητήματα έχουν καθυστερήσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Σε κάθε περίπτωση ο σχεδιασμός για τις επόμενες χρονιές είναι να ρυθμιστεί το ζήτημα των καθυστερήσεων και το φαινόμενο αυτό να μην επαναληφθεί, καθώς αποτελεί μια κακή κληρονομιά που άφησαν η προηγούμενη κυβέρνηση και η προηγούμενη Διοίκηση του ΕΛΓΑ.
Ακόμα, ο Βουλευτής τόνισε ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μια συνολική αναδιάρθρωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του. Όπως σημείωσε ο κ. Σταμενίτης, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, σκοπός είναι ο οργανισμός να αποκτήσει σύγχρονα χαρακτηριστικά, ξεπερνώντας τις παθογένειες που εμφανίζει σήμερα, ώστε να έχουμε σωστή εκτίμηση των ζημιών και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου