Friday, 19 April, 2024

Ο Λάκης Βασιλειάδης στα μπλόκα των αγροτών στην Πέλλα

Εδώ και μερικές μέρες παραγωγοί από την Πέλλα έχουν συγκεντρωθεί σε μπλόκα ζητώντας στήριξη από την Πολιτεία σε μια δύσκολη χρονιά για τον πρωτογενή τομέα.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πήγε στα μπλόκα, να ακούσει τα αιτήματά τους και να συνομιλήσει μαζί τους με ευθύτητα και ειλικρίνεια. Στο Μαυροβούνι, στο Μεσημέρι και στο Πλεύρωμα οι αγρότες του παρουσίασαν τα προβλήματα που δεν είναι άλλα από το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές και τις δυσκολίες διάθεσης των προϊόντων.

Από την πλευρά του ο Λάκης Βασιλειάδης προσπάθησε να εξηγήσει τη μεθοδολογία που ακολουθείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τη σημασία να είναι όλες οι παρεμβάσεις δίκαιες, βάσει στοιχείων και πάντα εντός των δημοσιονομικών περιθωρίων. Άλλωστε η βούληση της Κυβέρνησης να στηρίξει την απώλεια εισοδήματος των αγροτών έχει αποδειχθεί.

Όπως είπε και στους παραγωγούς, σύντομα ο Υπουργός, κ. Γ. Γεωργαντάς θα ανακοινώσει επίσημα τα επόμενα προϊόντα που θα ενισχυθούν, και οι υπηρεσίες θα εξειδικεύσουν τις ποικιλίες, βάσει των στοιχείων που έχουν συλλεγεί από πιστοποιημένους φορείς του κράτους, όπως ο ΕΛΓΑ και οι ΔΑΟΚ. Ήδη έχουν ανακοινωθεί ενισχύσεις σε ροδάκινα, μήλα, κάστανα, σπαράγγια στην Αλμωπία και αναμένεται η διευκρίνιση των ποικιλιών. Στο μπλόκο Μεσημερίου αναφέρθηκε το ενδεχόμενο στήριξης και των κερασιών, για τα οποία ήδη συλλέγονται στοιχεία, ενώ εξετάζονται επίσης δαμάσκηνα, αχλάδια εμπορικά, λωτοί κ.α.Σε κάθε περίπτωση, κατά την παρέμβαση αυτή του Λάκη Βασιλειάδη συμφωνήθηκε πως ο διάλογος, η συμμετοχή των παραγωγών στις αποφάσεις και η θεσμική τήρηση των προβλεπόμενων ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της χώρας αποτελούν τη βάση των όποιων αιτημάτων, τα οποία και δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην Κυβέρνηση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου