Friday, 29 March, 2024

Παράταση στις υποβολές αιτήσεων για τους Νέους Αγρότες

Ανακοινώθηκε από το ΥπΑΑΤ ότι μετατίθεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το Υπομέτρο 6.1 («Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»)

Συγκεκριμένα τελευταία ημέρα οριστικοποίησης ηλεκτρονικής υποβολής ορίζεται η Παρασκευή (23/12/2016), ενώ τελευταία ημέρα προσκόμισης του φακέλου υποψηφιότητας στις ΔΑΟΚ η Δευτέρα (9/1/2017). Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη το υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο, με μια σειρά διευκρινήσεων ως προς τα κριτήρια επιλεξιμότητας των υποψηφίων δικαιούχων για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με αρκετά διαδικαστικά θέματα που σχετίζονται με την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, τα οποία διευθετήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, καθιστούσαν αναγκαία την παράταση της διαδικασίας, όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων, (ΠΟΣΓ) κ. Δημήτρης Σοφολόγης.

Όπως ανέφερε ο κ. Σοφολόγης: «ένα θέμα ήταν ότι αναμέναμε κάποιες «φόρμες» δικαιολογητικών, όπως η υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου και η δήλωση της συζύγου του υποψηφίου, που δεν μας είχαν αποσταλεί από την αρχή της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων αλλά τις λάβαμε τις τελευταίες ημέρες. Επίσης υπήρχαν και αλλαγές που γνωστοποιήθηκαν γύρω στα μέσα Νοεμβρίου. Υπάρχουν πάντως και θετικά σημεία και πρόοδος σε κάποια σημεία της διαδικασίας, ωστόσο λόγω των προαναφερθέντων νομίζω ότι η χορήγηση παράτασης ήταν απαραίτητη», ανέφερε ο κ. Σοφολόγης.

agrotypos

Παράταση στις υποβολές αιτήσεων για τους Νέους Αγρότες

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου