Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πριν κλείσει το έτος η πληρωμή ΠΣΕΑ για ζημιές του 2011

Μετά από πέντε χρόνια θα αποζημιωθούν παραγωγοί που είχαν υποστεί ζημιές το 2011 από καιρικές συνθήκες, καθώς δεσμεύθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό

το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ για να καταβληθεί (την ερχόμενη εβδομάδα) από τον ΕΛΓΑ η σχετική αποζημίωση. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, το κονδύλι δίνεται στον ΕΛΓΑ για την υλοποίηση του προγράμματος κρατικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ). Στα ζημιογόνα αίτια που θα αποζημιωθούν περιλαμβάνεται ο περονόσπορος στα αμπέλια καθώς και ζημιές από καιρικά φαινόμενα. Υπενθυμίζεται ότι όπως ενημέρωσε από την προηγούμενη εβδομάδα ο ΑγροΤύπος, την ερχόμενη εβδομάδα ο ΕΛΓΑ θα καταβάλει ένα ποσό (από 5 έως 10 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες) για ζημιές του 2016.

Όπως αναφέρει η απόφαση της δέσμευσης κονδυλίου για ζημιές του 2011 που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια:

Τα μέτρα αφορούν παραγωγούς που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες) δυσμενείς καιρικές  συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, παγετό, χιόνι, χαλάζι) και ασθένειες (περονόσπορος στα αμπέλια) ως αποτέλεσμα  δυσμενών καιρικών συνθηκών κατά την χρονική περίοδο  Ιανουάριος- Δεκέ/βριος 2011 (ετήσιο 2011). Υπενθυμίζεται ότι όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπές η πληρωμή πρέπει να πραγματοποιηθεί έως το τέλος του χρόνου για να μη χαθεί το κονδύλι.

Πριν κλείσει το έτος η πληρωμή ΠΣΕΑ για ζημιές του 2011

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου