Tuesday, 19 March, 2024

Προβολή αγροτικών προϊόντων από την Πέλλα στην Αθήνα

Προβολή αγροτικών προϊόντων από την Πέλλα στην Αθήνα

Στο πλαίσιο των δράσεων που οργανώνει η Π.Ε. Πέλλας ή συμμετέχει μέσω της Π.Κ.Μ. πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα προσπάθειες προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων, αλλά και προϊόντων καινοτόμων, που παράγονται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας από τοπικές επιχειρήσεις.

pella

Ειδικότερα, η συμμετοχή των επιχειρήσεων της Π.Ε. Πέλλας στην Έκθεση 2015 ATHENS FOOD FESTIVAL και συγκεκριμένα στο 6ο Agroquality Festival που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Τα προϊόντα της Πέλλας έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό και στους επαγγελματίες του χώρου μέσα από δράσεις παρουσίασης και γευσιγνωσίας.

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν από το νομό μας, εξέπληξαν ευχάριστα τους επισκέπτες με την ποιότητα και, κυρίως, με την καινοτομία τους, αφού παρουσιάστηκαν εκλεκτά διατροφικά προϊόντα, όπως ελληνικά άγρια μανιτάρια, με ασφάλεια στον καταναλωτή από την επιχείρηση Helani με εξαγωγική δραστηριότητα πάνω από 30χρόνια και έδρα την Έδεσσα.

Untitled-1

Επίσης την τιμητική του είχε ο φυσικός χυμός ροδιού με την επωνυμία «Ρόδινη Ζωή» της Σοφίας Ανδρεάδου από το Νέο Μυλότοπο και, ειδικότερα, χυμός από φρεσκοστημένο ρόδι χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη, μαρμελάδα από ρόδι και πετμέζι από ρόδι στη σαλάτα.
Ακόμη παρουσιάστηκαν παραδοσιακά προϊόντα “Αλμωπία” με έδρα την Κάτω Ροδωνιά Αλμωπίας.
Η μεγάλη ποικιλία των προϊόντων όπως σαλάτες, τουρσιά, ορεκτικά, μαρμελάδες, αμπελόφυλλα προέρχεται από άριστες πρώτες ύλες οι οποίες μεταποιούνται και στη συνέχεια παράγονται προϊόντα χωρίς συντηρητικά για τους καταναλωτές.
Η επιχείρηση με εμπειρία 50 χρόνων κρατά αναλλοίωτη την παράδοση μέχρι και σήμερα.

sapoynia
Ακόμη έγινε παρουσίαση προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος όπως ιαματικά είδη σαπουνιού από την επιχείρηση SamanDust στην Αριδαία.
Συγκεκριμένα, το κοινό είδε από κοντά το ιαματικό σαπούνι σε σκόνη με ευεργετικές ιδιότητες για το μπάνιο έχοντας ως σύσταση μαστίχα Χίου, ιαματικό χώμα Αλμωπίας πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, αποξηραμένο λεμόνι και αιθέρια έλαια και το Ιαματικό σαπούνι απολέπισης για να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε ιαματικό SPA Προϊόντα πιστοποιημένα από τον ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης).
Οι εκλεκτές γεύσεις παρουσιάστηκαν στο κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης και, μέσω της γευσιγνωσίας ανέδειξαν την ποιότητά τους σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Επαγγελματίες – διακεκριμένοι σεφ εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα του αφυδατωμένου, άγριου μανιταριού Βασιλομανίταρου Boletus ή Porcini (Helani) και επέλεξαν να το εντάξουν στην κουζίνα τους, σε συνδυασμό γεύσεων και προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας.

Εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για επαγγελματικές συνεργασίες και προώθηση των προϊόντων σε νέες αγορές. Οι προτάσεις αναμένεται να αξιολογηθούν από τις επιχειρήσεις.

Από την εταιρία ‘’helani’’ στην Έδεσσα, μίλησε στο «Λόγο» της Πέλλας η ιδιοκτήτρια, Ελένη Νίκου, η οποία ανέφερε ότι η επιχείρηση δραστηριοποιείται από το 1982 με τη συλλογή, αποξήρανση και μεταποίηση ελληνικών άγριων μανιταριών, προϊόντων του δάσους και λαχανικών, μέσω συλλεκτών και συνεργατών, εξάγοντας σε χώρες της Ευρώπης ενώ τα βιομηχανικά στέλνονται στην Ιταλία στην Knorr. «Η εταιρία αναπτύσσεται χρόνια στο εξωτερικό και δεν είχα σκοπό να συμμετάσχω στην έκθεση, όμως διαπίστωσα ότι με βοήθησε πολύ. Αυτό που αποκόμισα εγώ ήταν θετικό. Με βοήθησε πολύ στο να δώσω άλλη πορεία στο προϊόν. Οι επισκέπτες και οι σεφ που βρέθηκαν στην έκθεση κατάλαβαν ότι πρόκειται για ένα καλό και ποιοτικό προϊόν και το ζήτημα είναι ότι το μανιτάρι γενικά μπορεί να στηρίξει την οικονομία πολλών περιοχών».

Από την εταιρία ‘’Saman Dust’’ o manager Ανέστης Σαμαράς τόνισε στην εφημερίδα μας πως υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον κόσμο, καθώς πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν και μάλιστα όσοι το δοκίμαζαν επί τόπου το αγόραζαν, διότι έβλεπαν την αποτελεσματικότητα του. Επίσης, και οι σεφ ενθουσιάστηκαν, όταν μετά την υλοποίηση των γευμάτων που έκαναν το χρησιμοποίησαν και διαπίστωσαν ότι απομάκρυνε τις μυρωδιές και τα λίπη από τα χέρια τους. Το προϊόν που έχει πέντε χρόνια ζωής, παράγεται στην Αριδαία καθαρά από φυσικά υλικά, από ιαματικό χώμα, με το βασικό στοιχείο του χαλκού και δεν περιέχει ίχνος χημικών. Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι: «Οι εκθέσεις τέτοιου είδους, είναι σημαντικές και δίνουν την ευκαιρία να προωθούνται τα προϊόντα μας. Η συγκεκριμένη, που έγινε μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε τη δυνατότητα γνωριμίας με τον καταναλωτή και το περίπτερο ήταν έτσι στημένο ώστε όλοι να έχουν επαφή με το σαπούνι μας και να μπορούν να το μυρίσουν, να δουν πόσο ωφελεί και να το αγοράσουν».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου