Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Προγράμματα προώθησης μελιού για μελισσοκομικούς φορείς

Προγράμματα προώθησης μελιού για μελισσοκομικούς φορείς

Μέχρι τις 20 Ιουλίου έχουν διορία οι δικαιούχοι μελισσοκομικοί φορείς να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής για την εφαρμογή της Δράσης 1.4 «Στήριξη της προώθησης του μελιού και των άλλων προϊόντων της κυψέλης» για το έτος εφαρμογής 2015, σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 22 Ιουνίου.
Αναλυτικότερα, πρόκειται για την με αριθμό 973/64400 απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1170/Β/18.6.2015, με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της εν λόγω Δράσης 1.4 για τα έτη 2014−2016, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Επιλέξιμες δράσεις προς ενίσχυση είναι:

1. Η συμμετοχή σε εκθέσεις με τη δημιουργία εκθεσιακών περιπτέρων, η επιμέλεια και η έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων που έχουν σκοπό να αναδείξουν την ποιότητα του κοινοτικού μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης, η κάλυψη του κόστους ενοικίασης περιπτέρου και τα έξοδα συμμετοχής (οδοιπορικά προσωπικού).

2. Η συμμετοχή σε Ημερίδες/Συνέδρια που έχουν σκοπό να αναδείξουν την ποιότητα του κοινοτικού μελιού και των άλλων προϊόντων κυψέλης ή η διοργάνωση τους με την κάλυψη των εξόδων διοργάνωσης (αμοιβές εισηγητών και οδοιπορικά προσωπικού)

3. Η κάλυψη δαπανών για σύνταξη και υποβολή φακέλου για την αναγνώριση μελισσοκομικών προϊόντων ως ΠΟΠ, ΠΓΕ ή Ιδιότυπο Παραδοσιακό Προϊόν.

4. Η υλοποίηση δραστηριοτήτων (π.χ. εκπόνηση μελετών αγοράς) με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση του κοινοτικού μελιού και των λοιπών προϊόντων κυψέλης.

Το ύψος της επιχορήγησης ορίζεται στα 60.000 ευρώ.

Ορίζονται ως δικαιούχοι οι μελισσοκομικοί φορείς, οι οποίοι υποβάλλουν σχετικό αίτημα στη Διεύθυνση Κτηνοτροφικών Υποδομών και Μεταποίησης Ζωικών Προϊόντων, Τμήμα Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Λοιπών Ασπόνδυλων Ζωικών Οργανισμών του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για ένταξη τους στη Δράση 1.4 − «Στήριξη της προώθησης του μελιού και των λοιπών προϊόντων της κυψέλης».

Για περισσότερα δείτε εδώ το ΦΕΚ 1170/Β/18.6.2015:

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου