Saturday, 20 April, 2024

Προεργασία για το στήσιμο μπλόκων από τις 23 Ιανουαρίου

Δεν σταματούν εν μέσω εορτών οι προετοιμασίες για κλιμάκωση και πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων, με στήσιμο

μπλόκων σε κεντρικούς οδικούς κόμβους κι άλλα επιλεγμένα σημεία σ’ όλη τη χώρα, στις 23 Γενάρη.

Η απόφαση για τα μπλόκα ελήφθη στην πανελλαδική σύσκεψη που συγκάλεσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στις 17/12, στη Λάρισα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 11 Ομοσπονδίες και πάνω από 100 Αγροτικούς Συλλόγους, Επιτροπές Αγώνα και Μπλόκων από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη.

Στην Κρήτη, κάλεσμα στη μικρομεσαία αγροτιά για συμμετοχή στα μπλόκα του αγώνα στις 23 Γενάρη απευθύνουν με κοινή τους ανακοίνωση οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων, Ηρακλείου, Καζαντζάκη, Αρχανών και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου, καλώντας σε στήσιμο μπλόκου στα Πραιτώρια και σε άλλα σημεία του νομού Ηρακλείου. Αντίστοιχο κάλεσμα αγώνα απηύθυναν και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα Χανιά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων και εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων τ. Δήμου Κολυμπαρίου, τ. Δήμου Αρμένων, τ. Δήμου Μηθύμνης και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου.

Ανάλογες προετοιμασίες θα απλωθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας, με πρωτοβουλίες Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, καθώς και Επιτροπών Αγώνα και Μπλόκων, ενώ, όπως έχει αποφασιστεί στην πανελλαδική σύσκεψη, μία βδομάδα πριν τις 23 Γενάρη τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών, ζεσταίνοντας τις μηχανές για να κατευθυνθούν προς τα σημεία που θα επιλεχθούν να στηθούν τα μπλόκα.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκπρόσωποι της ΕΟΑΣ ν. Καρδίτσας και Αγροτικών Συλλόγων του νομού, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη, σχολιάζοντας τις συνεχείς δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, τόνισαν ότι στόχο έχουν να παραπλανήσουν τους αγρότες και να υπονομεύσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Νέο κάλεσμα Μπούτα

Το στήσιμο αγροτικών μπλόκων στις 23 του Ιανουαρίου, προανήγγειλλε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Ο κ. Μπούτας, με αφορμή συνέντευξη του Βαγγέλη Αποστόλου στο ΣΚΑΙ, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται στην παρούσα φάση να προσέλθουν οι αγρότες σε διάλογο με την κυβέρνηση. «Μας καλούν τώρα για να συζητήσουμε πόσα θα χάσουμε, εμείς θα κάνουμε τη συνάντηση για να συζητήσουμε πόσα θα κερδίσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούτας.

Με πληροφορίες από Ριζοσπάστη

Προεργασία για το στήσιμο μπλόκων

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου