Friday, 19 April, 2024

Προκλητικός Βούλγαρος υπουργός: Μια χώρα που δεν μπορεί να ελέγξει 50 μεθυσμένους οδηγούς, τι χώρα είναι;

Στον Προμαχώνα από την πλευρά της Βουλγαρίας στον μεθοριακό σταθμό Κούλατα βρέθηκε μέσα στην εβδομάδα ο Υπουργός Μεταφορών της χώρας Ιβάιλο Μοσκόφσκι.

Φανερά ενοχλημένος από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα, ο Ιβάιλο Μοσκόφσκι ανέφερε ότι εδώ και τρεις εβδομάδες Βούλγαροι οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στο ελληνικό έδαφος. Ζουν μέσα σε άθλιες συνθήκες, κοιμούνται στα φορτηγά τους, δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο, δεν έχουν τρόφιμα και νερό, ενώ τα εμπορεύματα μένουν στάσιμα στα φορτηγά.
Μιλώντας με τους Έλληνες αγρότες είπε πως είναι σαν να πέφτεις σε βράχο, τονίζοντας χαρακτηριστικά «Δεν μπορώ να μιλήσω με 50 μεθυσμένους αγρότες». «Μια χώρα που δεν μπορεί να ελέγξει 50 μεθυσμένους οδηγούς, τι χώρα είναι;», αναρωτήθηκε και προσκάλεσε την Ανγκελα Μέρκελ να έρθει εδώ να δει μια χούφτα Έλληνες να χλευάζουν και να κοροϊδεύουν χιλιάδες Ευρωπαίους». Φεύγοντας σημείωσε ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας δέχονται ισχυρά πλήγματα.
Σε νέα του δήλωση ανέφερε ότι έχει διασφαλιστεί ένας διάδρομος, μέσω της ΠΓΔΜ, για τα βουλγαρικά φορτηγά που παραμένουν στην ελληνική πλευρά και ότι όποιος θέλει να πάει στην Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί εναλλακτικές διαδρομές.
iefimerida.gr

Προκλητικός Βούλγαρος υπουργός: Μια χώρα που δεν μπορεί να ελέγξει 50 μεθυσμένους οδηγούς, τι χώρα είναι;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου