Thursday, 25 April, 2024

Πότε πληρώνονται ζωικές συνδεδεμένες και οι συνδεδεμένες σε ρύζι, βιομηχανική τομάτα

Μια ακόμη λίστα με πληρωμές δημοσίευσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, προσθέτοντας στα 6,2 εκατ. της 11ης Απριλίου επιπλέον 3,5 εκατ. ευρώ στις 12 Απριλίου

Όπως αναφέρεται στην αναλυτική λίστα πληρωμών του Οργανισμού, η πληρωμή αφορά κυρίως τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σε αιγοπροβατοτρόφους, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ ενώ 92.796 ευρώ καταβλήθηκαν σε μικρό αριθμό αγελαδοτρόφων επίσης ως έκτακτη στήριξη. Ωστόσο η πλειονότητα των κτηνοτρόφων θα πρέπει να κάνει υπομονή κατά τα φαινόμενα έως τον Μάιο, μήνα κατά τον οποίο ο Οργανισμός Πληρωμών σχεδιάζει να καταβάλει τις ζωικές συνδεδεμένες για φέτος. Τι ισχύει για την καταβολή συνδεδεμένων βιομηχανικής τομάτας και ρυζιού. Επιπλέον εκκρεμεί και η δεύτερη παρτίδα της καταβολής των ειδικών ενισχύσεων για τα μικρά νησιά Αιγαίου.

Δείτε εδώ την αναλυτική λίστα με τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ στις 12/4/2017

Μάιο για ζωικές συνδεδεμένες, ρύζι και βιομηχανική τομάτα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου τον Μάιο αναμένεται να πραγματοποιηθούν πληρωμές σε σημαντικό αριθμό παραγωγών. Αυτό διότι αναμένονται οι πληρωμές για τις συνδεδεμένες σε αιγοπρόβειο και βόειο κρέας έτους 2016. Επιπλέον σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα εντός του ίδιου μήνα αναμένεται και η καταβολή των συνδεδεμένων βιομηχανικής τομάτας , ρυζιού , πορτοκαλιών προς χυμοποίηση ενώ υπολείπονται και κάποιες συμπληρωμάτικές πληρωμές καθεστώτων ειδικής στήριξης Μικρών Νησιών Αιγαίου (αγκινάρα Τήνου, μαστίχα Χίου κ.ά) τα οποία δεν πληρώθηκαν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για υπόλοιπα εξισωτικής 2015, την επανέναρξη των γεωργοπεριβαλλοντικών, περιμένουν οι δικαιούχοι

Εκκρεμότητα που δεν έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετούς μήνες παραμένει η καταβολή των υπολοίπων εξισωτικής 2015, την οποία μάλιστα οι κτηνοτρόφοι αρχικά περίμεναν και πριν κλείσει το 2016. Τελικά η εν λόγω πληρωμή πήγαινε από μήνα σε μήνα, χωρίς όμως να οριστικοποιείται το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής της. Φαίνεται λοιπόν ότι το ενδεχόμενο αυτή να πραγματοποιηθεί επίσης τον Μάιο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, χωρίς όμως να έχει «κλειδώσει» μια οριστική ημερομηνία. Σε ό,τι αφορά τις πληρωμές στα γεωργοπεριβαλλοντικά, τα καλά νέα για την αξιολόγηση αναμένεται να φέρουν εξελίξεις και αυτό το μέτωπο, καθώς η διαδικασία είχε κολλήσει από τα τέλη του 2016.

agrotypos

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου