Saturday, 20 April, 2024

«Ραβασάκια» σε αγρότες για συμμετοχή σε μπλόκα

Άρχισαν να φτάνουν τα πρώτα «ραβασάκια» στους αγρότες που κινητοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, από τις δικαστικές Αρχές, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προς τους εκπροσώπους των μπλόκων

Μόλις τα τρακτέρ έφυγαν από τα μπλόκα και οι αγρότες γύρισαν στις καλλιέργειες τους, δουλειά έπιασαν και οι κλητήρες που άρχισαν να επιδίδουν ειδοποιητήρια για δικασίμους, σύμφωνα με όσα αναφέρει το www.lamiafm1. Η επόμενη πράξη του αγροτικού αγώνα, αν δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, θα παιχτεί στα Δικαστήρια τον Σεπτέμβριο.
Θυμίζουμε πως ενώ τα μπλόκα ήταν σε εξέλιξη και μετά την πρώτη συνάντηση εκπροσώπων αγροτών με τον Αλέξη Τσίπρα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη με έγγραφό της προς όλους τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρα τόνιζε ότι η παρακώλυση συγκοινωνιών «συνιστά αξιόποινη πράξη, που διώκεται αυτεπαγγέλτως», καλώντας τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να παρέμβουν για τη βεβαίωση εγκλήματος, και αφετέρου «την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους». Την κ. Κοτζαμάνη έσπευσε να μαζέψει μετέπειτα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των 68 μπλόκων (Μπούτας), φέρεται να δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στην ποινικοποίηση κινητοποιήσεων. Μάλιστα σε επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου τονίζονταν ότι: «η Κυβέρνηση κατανοεί τον κοινωνικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων των αγροτών και άλλων επαγγελματικών ομάδων και πιστεύει πάντοτε ότι η ποινική καταστολή πρέπει να είναι μόνο ένα έσχατο μέσο παρέμβασης ενώπιον των διαταραχών της ζωής των πολιτών. Επίσης θεωρεί ότι ο διάλογος είναι ο αποτελεσματικότερος όλων τρόπος αποκατάστασης της κοινωνικής ειρήνης. Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων πρόκειται άμεσα να εισαγάγει ρύθμιση, η οποία θα θεσπίζει την υπό όρους παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί ως τώρα».

«Ραβασάκια» σε αγρότες για συμμετοχή σε μπλόκα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου