Friday, 19 April, 2024

Σε ετοιμότητα για γενικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας οι αγρότες – οι κρίσιμες αποφάσεις την Τρίτη

Σε κατάσταση αναμονής μέχρι την Τρίτη, όταν θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το αν θα προχωρήσουν σε τελικό μπλακ-άουτ και αποκλεισμό της κυκλοφορίας, βρίσκονται χιλιάδες αγρότες που ενισχύουν τα μπλόκα σε όλη τη χώρα.

Προς το παρόν την Κυριακή και τη Δευτέρα προχωρούν σε δίωρους συμβολικούς αποκλεισμούς μεσημέρι και βράδυ κυρίως και στους βασικούς κόμβους όπως είναι τα Τέμπη, η Νίκαια, τα Διόδια Καλαμακίου, στην Αταλάντη και στο Μαρτίνο.
Στο μεταξύ κάθε ημέρα ενισχύεται ο αριθμός των τρακτέρ που συγκεντρώνονται στα υπάρχοντα μπλόκα και παράλληλα αυξάνονται και τα σημεία συγκέντρωσης. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής τα σημεία συγκέντρωσης από τη Θράκη μέχρι την Πελοπόννησο ξεπερνούν τα πενήντα.
Καθοριστική για τις εξελίξεις θεωρείται η νέα πανελλαδική συνάντηση το πρωί της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη όπου θα μετέχουν εκπρόσωποι από τα μπλόκα, Εκεί θα αποφασισθεί αν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού για συνάντηση και θα ορισθεί η αντιπροσωπεία όπως και η ατζέντα των αιτημάτων. Εκπρόσωποι των αγροτών έχουν συμφωνήσει σε σύσκεψη που έγινε το Σάββατο στα Τέμπη, να υιοθετήσουν κοινά διεκδικητικά αιτήματα σχετικά με το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής. Στη σύσκεψη στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι 30 μπλόκων αποφασίσθηκε ακόμα η διενέργεια παναγροτικού συλλαλητηρίου στην ερχόμενη Πέμπτη στην Θεσσαλονίκης, που είναι προγραμματισμένη η έναρξη της έκθεσης Agrotica.
Χιλιάδες αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα «ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ αποφασισμένοι όπως δείχνουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της σύσκεψης και την Δευτέρα θα προχωρήσουν σε δίωρους αποκλεισμούς από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ σημεία των εθνικών δρόμων όπου βρίσκονται τα μεγάλα μπλόκα.
Αποκλεισμένο για την κυκλοφορία των οχημάτων , σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας τμήματα της ΠΑΘΕ, στο ύψος του μπλόκου της Νίκαιας όπου ο αριθμός των τρακτέρ ξεπερνά ήδη τα 2.000.
Σημαντικό για τις αποφάσεις και για την πορεία των κινητοποιήσεων είναι το μπλόκο των Τεμπών όπου έχουν παραταχθεί πάνω από 1000 τρακτέρ ενώ στον κόμβο της Μικροδάφνης ο αριθμός τους έχει φθάσει τα 650.
Δυναμική είναι η παρουσία των αγροτών και στην Βόρεια Ελλάδα, όπου ο κόμβος των Κερδυλίων παραμένει κλειστός και η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων. Στα διόδια των Μαλγάρων έχουν παραταχθεί περισσότερα από 270 τρακτέρ.
Μεγάλος αριθμός τρακτέρ έχει συγκεντρωθεί και στο Τελωνείο των Κήπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα καθώς και στον Προμαχώνα Σερρών όπου έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 540 τρακτέρ.

Σε ετοιμότητα για γενικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας οι αγρότες – οι κρίσιμες αποφάσεις την Τρίτη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου