Thursday, 28 March, 2024

Σε σύσκεψη στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στα συμπύρηνα ροδάκινα, τα αχλάδια και τα κεράσια παρέστη η βουλευτής Θ. Τζάκρη

Σε σύσκεψη στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στα συμπύρηνα ροδάκινα, τα αχλάδια και τα κεράσια παρέστη η βουλευτής Θ. Τζάκρη

  Κατέθεσε το πόρισμα του καθ. Βασιλακάκη για τις ζημιές στην Πέλλα και στην Ημαθία

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη παρέστη σήμερα (Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015) σε σύσκεψη στον ΕΛΓΑ με αντικείμενο τις ζημιές που υπάρχουν φέτος στα συμπύρηνα ροδάκινα, τα αχλάδια και τα κεράσια, παρουσία του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Στουπή, του Αντιπροέδρου κ. Ζανιά, βουλευτών από την Πέλλα και την Ημαθία και εκπροσώπων παραγωγών από τους δύο νομούς.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια προηγούμενης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον ΕΛΓΑ στις 8 Μαΐου 2015 με πρωτοβουλία τότε της κ. Θ. Τζάκρη και στην οποία είχε αποφασιστεί η διενέργεια αυτοψίας από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, η οποία και πραγματοποιήθηκε από τις 25-28 Μαΐου 2015 και η παράλληλη ανάθεση διενέργειας μελέτης σε ανεξάρτητο πραγματογνώμονα, τον καθηγητή του ΑΠΘ κ. Μ. Βασιλακάκη.

Κατά την διάρκεια της σημερινής σύσκεψης ο ΕΛΓΑ κατέθεσε το πόρισμά του στην Διοίκηση και η κ. Τζάκρη το πόρισμα του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα. Επειδή παρατηρήθηκε διχογνωμία απόψεων για τα αίτια των ζημιών, αποφασίστηκε η σύγκληση Επιστημονικού Συμβουλίου, το οποίο θα αποφανθεί αν το αίτιο των ζημιών ήταν ο παγετός, ώστε να υπάρχει κάλυψη των συγκεκριμένων ζημιών σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Η επιστημονική επιτροπή θα αποτελείται από τους τρεις υπηρεσιακούς παράγοντες στης Δ/νσης Ασφάλειας του ΕΛΓΑ, την προϊσταμένη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας, τον καθ. κ. Μ. Βασιλακάκη, εκπροσώπους του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας, εκπροσώπους των Τμημάτων Δενδροκομίας του ΑΠΘ, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εκπροσώπους του ΚΕΜΕ για τα μετεωρολογικά στοιχεία.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ν. Στουπής δεσμεύτηκε ότι η σύγκλιση του Συμβουλίου θα γίνει το ταχύτερο δυνατόν ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου