Saturday, 20 April, 2024

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στη Θεσσαλονίκη μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ-ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ και χημικά!

​Σοβαρά επεισόδια έγιναν το απόγευμα έξω από το Βελλίδειο Μέγαρο Θεσσαλονίκης, μεταξύ αγροτών και ανδρών των ΜΑΤ! Μάλιστα ένας αστυνομικός τραυματίστηκε

σύμφωνα με πληροφορίες, στα γεννητικά του όργανα από κροτίδα και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι υπεύθυνοι της AGROTICA, ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα στους αγρότες ότι δεν θα εγκαινιάσει την έκθεση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου.

EPEISODIA-AGROTES

skiaxtro-2

vellidio
Τότε οι εξαγριωμένοι αγρότες απάντησαν ότι θέλουν να εγκαινιάσουν εκείνοι την έκθεση και προσπάθησαν να μπουν στο Βελλίδειο. Οι αστυνομικοί τους έκαναν έλεγχο και τότε άρχισαν να σπρώχνονται και να δημιουργούνται επεισόδια και μάχες σώμα με σώμα.
Οι αγρότες έβγαλαν τις μαγκούρες, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με την χρήση χημικών. Στην συνέχεια έπεσαν δυο μολότοφ και χειροβομβίδες. Μάλιστα ένα δέντρο πήρε φωτιά δίπλα στο Βελλίδειο από κάποια κροτίδα λάμψης.
Να σημειωθεί ότι στο σημείο βρίσκονται πάνω από 20.000 αγρότες από τον Έβρο και ολόκληρη τη Μακεδονία, ενώ ο Λευκός Πύργος ”βουλιάζει” από τα τρακτέρ.
Οι αγρότες προσπάθησαν να αναποδογυρίσουν και μια κλούβα των ΜΑΤ. Στο πλατύσκαλο του Βελλιδείου ήταν παρατεταγμένες τέσσερις σειρές από άνδρες των ΜΑΤ και από κάτω οι μαινόμενοι αγρότες. Εν τω μεταξύ λίγο πριν τις 6:30 κατόπιν συνεννόησης μπήκαν δυο εκπρόσωποι των αγροτών στην έκθεση προκειμένου να διαπιστώσουν ότι πράγματι ο υπουργός δεν είναι εκεί και δεν κρύβεται.

Με όση δύναμη είχαν και παρά τις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ οι αγρότες τραγούδησαν δυνατά τον Εθνικό Ύμνο, στέλνοντας μήνυμα προς την κυβέρνηση, ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους!

ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στη Θεσσαλονίκη μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ-ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ και χημικά!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου