Thursday, 25 April, 2024

Σταμενίτης: Άμεση η ανταπόκριση του Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης στην πρόταση για τα σχέδια βελτίωσης

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξής και Τροφίμων Κ. Σκρέκα στο αίτημα που κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Δ. Σταμενίτης

σχετικά με την έναρξη των πληρωμών για τα σχέδια βελτίωσης.
Ειδικότερα με απόφαση του Υφυπουργού ορίζεται ότι για όσο διάστημα διαρκούν έκτακτα μέτρα για τον COVID-19, δεν θα διενεργείται επιτόπια επίσκεψη για τα ενδιάμεσα αιτήματα πληρωμής εφόσον αυτά, δεν ξεπερνούν το 50% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.
Αναφορικά τώρα με τις δαπάνες, για τις οποίες έχει, ήδη, καταβληθεί, η δημόσια οικονομική ενίσχυση χωρίς να έχει γίνει επαλήθευση με επιτόπια επίσκεψη, αυτές θα διασταυρωθούν και θα ελεγχθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, όταν θα υποβληθεί το επόμενο αίτημα πληρωμής, με το οποίο θα γίνεται υπέρβαση του 50% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης. Ο επιτόπιος έλεγχος, σε κάθε περίπτωση, θα διενεργείται το αργότερο εντός τριών μηνών από την άρση των έκτακτων μέτρων. Παράλληλα απλουστεύονται οι διαδικασίες των αιτημάτων τροποποίησης αλλά επεκτείνεται και ο χρόνος υποβολής των αιτημάτων.
Σχετικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης εξέφρασε την ικανοποίηση του δηλώνοντας: «Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκρέκα για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα για υλοποίηση της διαδικασίας των πληρωμών των σχεδίων βελτίωσης χωρίς την απαίτηση του επιτόπιου ελέγχου. Πρόκειται για μια απόφαση που θα συμβάλλει ουσιαστικά στη διευκόλυνση των παραγωγών που έχουν επενδύσει στην πρωτογενή παραγωγή, ειδικά σε αυτές τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου