Saturday, 20 April, 2024

Σταμενίτης: Λύνεται με τροπολογία το πρόβλημα των εποχικών εργαζόμενων σε εργοστάσια μεταποίησης

«Εντός των ημερών αναμένεται η κατάθεση της τροπολογίας από το Υπουργείο Εργασίας»

Σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Στρατινάκη για τη θετική αντιμετώπιση του ζητήματος της μείωσης των απαιτούμενων ενσήμων επιδότησης της ανεργίας για τους εποχικούς εργαζόμενους σε εργοστάσια μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, ενημερώθηκε εκ νέου σήμερα το πρωί ότι το πρόβλημα λύνεται με κατάθεση τροπολογίας εντός των επόμενων ημερών.

Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, η τροπολογία θα προβλέπει τη μείωση των απαιτούμενων ενσήμων από τα 100 στα 50 προκειμένου ο εποχικός εργαζόμενος, να μπορεί να  επιδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ.

Με την ενέργεια αυτή το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υιοθετεί την πρόταση που κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 με επιστολή του στη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Στρατινάκη και εν συνεχεία με κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση. Από την πλευρά του ο Διονύσης Σταμενίτης ζήτησε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην κατάθεση της τροπολογίας, γιατί το πέρασμα του χρόνου προκαλεί εντονότερη αγωνία στους εργαζομένους, οι οποίοι φέτος δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα όχι με δική τους υπαιτιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας με σχετικό δελτίο τύπου είχε ενημερώσει για τη θετική αντιμετώπιση του ζητήματος από πλευράς της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Εδώ το σχετικό δελτίο τύπου: https://stamenitis.gr/epoxikoi-ergazomenoi-2/

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου