Thursday, 25 April, 2024

Στο 30ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας και την ΕΑΣ Γιαννιτσών ο αναπλ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Μπόλαρης

Στα πλαίσια του 30ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας (ΕΖΕ), που διοργανώνεται για πρώτη φορά στα Γιαννιτσά, από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης βρέθηκε στην πόλη όπου κήρυξε την έναρξη των εργασιών.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών και είχε σύσκεψη με τον πρόεδρο, τη διευθύντρια και μέλη της ΕΓΣ κυρίαρχα για τα οικονομικά θέματα που απασχολούν τη διοίκηση και τους αγρότες.

mpolaris1mpolaris2

Ακολούθως, ο κ. Μπόλαρης μίλησε στον ‘’Λόγο της Πέλλας’’ για το σχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολόγηση των αγροτών, δηλώνοντας ότι: «Ανάμεσα στα δύσκολα προαπαιτούμενα της νέας συμφωνίας υπάρχουν και μέτρα ιδιαίτερα δυσάρεστα για τους αγρότες, όπως η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης, η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο κ.ά. όμως θα αναζητηθούν ισοδύναμα, προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες…».

Είναι γνωστό ότι υπήρξαν αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για το χαρτοφυλάκιο που αναλάβατε. Έχουν αμβλυνθεί;

Κατανοώ τις ανθρώπινες αντιδράσεις, όπως και τις πολιτικές. Ξέρω από τέτοιες αντιδράσεις εδώ και χρόνια… Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως πλέον δεν είναι κόμμα αντιρρήσεων, αλλά κυβερνητικό. Είναι το κόμμα των μη προνομιούχων Ελλήνων, των μικρομεσαίων και των φτωχότερων. Είναι η έκφραση του δημοκρατικού χώρου. Όσων αγωνίζονταν για πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο. Για δημοκρατία, για υπερήφανη και αξιοπρεπή πατρίδα μέσα στην ενωμένη Ευρώπη. Σε αυτήν την πορεία βρίσκομαι συμμαχητής με φίλους και συντρόφους εδώ και δεκαετίες…».

Για τις Ενώσεις και τους Συνεταιρισμούς δήλωσε ότι: «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης είναι μεγάλες, όμως θα πρέπει να καταφέρουμε να τις διατηρήσουμε και να τις ενισχύσουμε…».

Περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση

Στο 30ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας και την ΕΑΣ Γιαννιτσών ο αναπλ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Μπόλαρης

 

 

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου